Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Acceleratul Sighetul Marmatiei-Timisoara a lovit o locomotiva in judetul Bistrita

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mecanicul locomotivei trimis de la Sighet, incriminat ca nu ar fi respectat viteza de deplasare

Luni dimineata, in jurul orei 10.30, un tren accelerat a intrat intr-o locomotiva intre localitatile Romuli si Fiad, judetul Bistrita-Nasaud. In scurt timp, in urma apelurilor primite de la martori, echipajele de la ISU si Ambulanta au ajuns in zona in care cele doua garnituri s-au ciocnit. Desi nu s-au putut pronunta imediat in privinta numarului victimelor, cei de la ambulanta au declarat ca trei persoane au fost intr-o stare mai grava, ceilalti pasageri, in jur de 50, fiind doar speriati. La fata locului s-a deplasat de urgenta si primarul comunei Romuli, Ioan Monita, acesta declarand ca locomotiva a fost aruncata de pe sine, dar trenul accelerat nu era deraiat. Victimele accidentului au fost preluate de echipajele de pe ambulanta. Un barbat avea o plaga deschisa la cap, iar doua femei acuzau dureri la umar si la sold. Ceilalti pasageri au coborat din vagoane si au fost invitati la Primaria din Romuli, de unde au fost preluati de un autocar trimis de CFR .

Trenul accelerat avea probleme tehnice si era oprit

Despre cauzele care ar fi putut provoca aceasta ciocnire, un oficial de la CFR Infrastructura a declarat ca trenul accelerat avea probleme tehnice si era oprit. Acesta stationa in zona localitatii Romuli si a fost trimisa o locomotiva in intampinarea lui. Ioan Garoseanu, fost director la CFR Infrastructura, a spus ca probabil din cauza conditiilor meteo nefavorabile, locomotiva s-a ciocnit cu acceleratul. Acesta nu omite nici varianta unei defectiuni la sistemul de semnalizare de pe calea ferata, dar nici cea a unei greseli din partea personalului CFR.

La randul sau, Gheorghe Popa, subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor, spune ca accidentul s-a produs, probabil, din vina mecanicului de pe locomotiva care a venit in sprijinul acceleratului defect. Acesta nu ar fi respectat procedurile de lucru si ar fi avut o viteza prea mare.

:i Politia TF a trecut imediat la studierea cauzelor accidentului feroviar de la Romuli. Subcomisarul Adrian Craciunescu a declarat: “Avem in vedere mai multe variante. Prima ar fi aceea ca mecanicul locomotivei trimis de la Sighet nu ar fi respectat viteza de deplasare colizionandu-se cu trenul care stationa. A doua studiaza posibilitatea ca acestuia sa nu i se fi comunicat corect amplasamentul trenului si, data fiind panta si vizibilitatea redusa, sa se produca accidentul. A treia varianta este cea a cauzelor naturale, desi putin probabila, avand in vedere ca locomotivele sunt dotate cu niste perii care curata sinele”. Cert este ca o echipa operativa de la minister s-a deplasat la locul accidentului si a deschis o ancheta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns