Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lucian Croitoru în ziua de naştere a preşedintelui Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri intră în dezbatere parlamentară programul de guvernare şi lista de miniştri ai premierului desemnat Lucian Croitoru. Se fac speculaţii că Parlamentul a fixat dezbaterea la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui Traian Băsescu. Bravul ofiţer de navigaţie, căpitan de vas şi şef al unei agenţii Navrom din străinătate, împlineşte 58 de ani. Dacă ar fi să dăm crezare speculaţiilor, parlamentarii ostili actualului şef de stat au intenţionat să transforme ziua de naştere a preşedintelui în exerciţiu într-o zi de doliu pentru el.
Nu  ştim dacă este aşa sau nu, faptul ar putea să fie o simplă coincidenţă. E la fel de posibil ca ziua de azi a dezbaterilor să fi fost fixată în funcţie de calendarul parlamentar şi nicidecum folosind drept criteriu ziua de naştere a lui Traian Băsescu.
Speculaţiile au pornit de la faptul că parlamentarii nu s-au grăbit câtuşi de puţin să stabilească o dată mai apropiată pentru dezbaterea şi pentru votul dat noului guvern. Se impunea, desigur, fixarea urgentă a unei astfel de zile, ţara având nevoia imperioasă a unui guvern în exerciţiu.
Dacă Lucian Croitoru a prezentat programul şi lista noului guvern în penultima săptămână din luna octombrie, normal ar fi fost ca Parlamentul  să stabilească o dată mai apropiată. Aşa, s-a prelungit starea de provizorat a cabinetului Boc cu încă o săptămână. La fel, nu ştim dacă preşedintele Băsescu va fi chiar atât de afectat de posibilul eşec din Parlament al guvernului Croitoru. Dacă acest guvern nu trece, rămâne pe poziţiile deţinute şi acum guvernul Boc. Ar mai rămâne timp pentru nominalizarea unui nou premier, însă având în vedere timpul rămas până la alegerile prezidenţiale, având în vedere şi toate etapele ce trebuie parcurse pentru desemnare, apoi cele 10 zile până la prezentarea în Parlament, e tardiv să ne gândim până la primul scrutin la un nou cabinet în fruntea ţării.
Nici opoziţia, mai ales PSD cu Mircea Geoană candidatul la preşedinţie, nu doreşte un nou guvern. Ar trebui, în cazul când trece şi deci obţine votul parlamentarilor, evenimentul să fie un triumf nedorit pentru Traian Băsescu. Acesta ar marca, în faţa mass-media şi a mulţimilor întâlnite pe traseul său electoral, că a dat ţării un nou guvern, că a adus stabilitatea mult dorită. Deşi, la fel  de bine, dacă guvernul Croitoru este respins, candidatul Traian Băsescu va explica electoratului că, deşi el a vrut binele ţării şi a desemnat un nou premier, ei, politicienii – adversari ai stabilităţii – s-au opus cu înverşunare.
Pare mai agitată această perioadă electorală a alegerilor prezidenţiale decât cele anterioare. În ciuda unor rezultate din sondajele de opinie, care îl premiază pe Mircea Geoană cu procente optimiste, până la această oră nu se conturează un adversar redutabil pentru Traian Băsescu. Nu se mai repetă confruntările strânse de  tipul Iliescu-Constantinescu, Iliescu-Vadim sau Năstase-Băsescu. În cazul acesta, oponenţii lui Traian Băsescu caută soluţii pentru a-şi promova imaginea. S-a ajuns şi la situaţii hilare când candidaţii PSD şi PNL, în fruntea partidelor lor, să mearg umăr la umăr pentru a-l doborî pe Traian Băsescu. Astfel că ei păstrează cadenţa şi se solidarizează şi în Parlament împotriva premierului Croitoru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns