Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Biblioteca Judeteana fost inaugurat primul cerc de limba franceza pentru copii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta s-a infiintat in parteneriat cu Scoala “Octavian Goga” din Baia Mare

Biblioteca, un important centru de informare, formare, cultura si educatie, asigura, alaturi de celelalte institutii educative, instruirea non-formala, completand educatia primita in cadrul formal. Studiul unei limbi straine este un element esential in pregatirea elevilor pentru a face fata cu succes provocarilor unei societati bazate pe cunoastere. In acest sens, Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” vine in intampinarea lor, punandu-le la dispozitie suportul informativ de care au nevoie in acest demers. Astfel, s-a nascut ideea crearii unui cerc de limba franceza, a carui deschidere a avut loc ieri, la Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”. Actiunea face parte din Proiectul de parteneriat “Le francais a la bibliotheque? Oui!” (Franceza la biblioteca? Da!), incheiat intre Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” si :coala cu clasele I-VIII “Octavian Goga” din Baia Mare. Proiectul are ca scop marcarea unei revigorari la nivelul receptarii limbii, culturii si civilizatiei franceze, in conditiile in care predominanta este preferinta tineretului pentru limba engleza. Imbunatatirea calitativa a procesului de invatare a limbii franceze, completarea activitatilor prevazute de programa scolara la aceasta disciplina, precum si promovarea culturii si civilizatiei franceze in randul copiilor, sunt cateva dintre obiectivele proiectului.

Expozitie tematica de documente informative

Proiectul se va desfasura pe parcursul anului scolar 2009-2010, avand loc intalniri bilunare in Atelierul de creatie din Sala “Mircea Pop”, unul dintre compartimentele Sectiei pentru copii. Coordonatorii proiectului sunt bibliotecarele Laura Horvath si Paula Rus si profesoara de limba franceza Mihaela Cuciureanu de la :coala “Octavian Goga”. Grupul tinta sunt elevii din clasele a V-a A si a V-a B, la dispozitia carora, pe langa spatiul special amenajat in acest sens, cu steagul Frantei si cateva simboluri ale acestei tari, vor fi asigurate si materiale informative: carti, enciclopedii, dictionare bilingve, casete, CD-uri de invatare a limbii, toate servind ca suport instructiv-educativ Cercului de limba franceza.

Ieri, in cadrul primei intalniri, copiii au fost familiarizati cu Sectia pentru copii a Bibliotecii, prin prezentarea compartimentelor acesteia si a serviciilor oferite. De asemenea, au fost informati despre scopul si obiectivele proiectului si importanta studierii unei limbi straine, in acest caz a limbii franceze, prin intermediul unei prezentari Power Point. Copiii au putut admira si expozitia tematica de documente informative. Ei au aflat astfel despre importanta frecventarii Cercului de limba franceza, in cadrul caruia pot sa-si imbogateasca vocabularul limbii si sa cunoasca reperele culturale ale poporului francez prin jocuri, cantece, numaratori, imagine si sunet.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns