Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicaliștii din administrație anunță proteste ale bugetarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație va demara discuții cu toate sindicatele din sectorul bugetar, pentru declanșarea unor proteste în toată țara, cel mai probabil la începutul anului viitor.
Președintele FNSA, Valer Suciu, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă de vineri că sindicatele nu vor declanșarea unei crize sociale, dar vor protesta împotriva efectelor Legii salarizării unitare și Legii de reorganizare a agențiilor guvernamentale.
“Conferința națională a FNSA a mandatat vineri Biroul Executiv al federației și pe subsemnatul să poarte discuții cu toate sindicatele din sectorul bugetar pentru declanșarea unor acțiuni de protest. Primele faze ale acțiunilor de protest, de genul pichetări și proteste, au fost parcurse, deci vom trece direct la grevă de avertisment și grevă generală. Toate aceste acțiuni le vom face după ce vom avea guvern stabil și o situație politică stabilă, deci cel mai probabil la începutul anului 2010, în luna ianuarie”, a spus Suciu în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că federația e deschisă negocierilor cu Guvernul. Suciu a afirmat că discuțiile cu celelalte federații sindicale vor fi începute luni, iar protestele vor avea drept efect “diminuarea efectelor legilor salarizării unice și reorganizării agențiilor guvernamentale, și anume reducerea de personal și scăderile veniturilor”.
În ceea ce privește boicotarea alegerilor prezidențiale, FNSA a decis ca membri de sindicat să participe la organizarea scrutinului. “A nu participa la organizarea alegerilor se poate considera nerespectarea  sarcinilor de serviciu, deci poate duce la concediere. S-a mai vehiculat și posibilitatea plecării în concediu fără plată, concomitent, dar nu s-a luat în seamă această propunere”, a mai spus Valer Suciu.
Circa 120 de lideri sindicali din toată țara au participat, joi și vineri, la Cluj, la Conferința Națională a Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.
Peste 100 de angajați ai Metrorex s-au adunat, vineri, în incinta stației Piața Unirii 1, pentru a protesta față de întârzierea aprobării bugetului companiei și, implicit, a negocierilor privind contractul colectiv de muncă.
Angajații Metrorex care protestau, vineri, la stația Piața Unirii, au coborât pe peron, printre călători, și au început să strige “Grevă generală”.
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, i-a informat pe protestatari că negocierile cu administrația vor începe luni, el exprimându-și speranța că acestea vor duce la un rezultat pozitiv astfel încât să nu se ajungă la grevă generală.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns