Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Miluț și Bocuț au semnat un protocol de colaborare PDL – PNȚCD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PDL, Emil Boc, și Marian Miluț, liderul uneia din cele două grupări din PNȚCD, au semnat luni un acord prin care țărăniștii se angajează să sprijine candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale.
Protocolul a fost validat în ședința Biroului Permanent Național al PDL de luni, ședință la care a participat și liderul PNȚCD, Marian Miluț. “Protocolul a fost semnat în baza apartenenței comune la Partidul Popular European și părțile își propun susținerea comună a efortului de modernizare și reformare a statului român și, ca obiectiv politic imediat, PNȚCD și PDL susțin candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat ca președinte al României. Este un prim pas care va deschide calea unei colaborări viitoare în ceea ce vizează alegerile locale, parlamentare din anii care vor urma”, a declarat Emil Boc. El a mai spus că discuțiile nu au luat în considerare acordarea de posturi în administrație pentru PNȚCD, în cazul în care va exista o guvernare comună.
Liderul țărăniștilor a afirmat că este îndeplinită astfel o cerință a PPE de creare a celei mai importante forțe politice din România. “Este un moment de refacere, de regăsire a structurilor politice de dreapta. Trebuie să înțelegem că și lumea politică românească trebuie să dea un semnal coerent, iar forțele de centru-dreapta să se regrupeze”, a spus Miluț, precizând că țărăniștii vor pune logistica din dotare la dispoziția campaniei pentru Traian Băsescu. Președintele PNȚCD a afirmat că relația de colaborare dintre țărăniști și liberali este acum încheiată. “Eu cred că am stat destul de mult la ușa PNL. Trebuie să încetăm cu astfel de lucruri care nu se finalizează”, a mai spus Miluț.
Articolul 4 al protocolului oficializează susținerea celor două partide pentru candidatura lui Băsescu. “PDL și PNȚCD vor participa la viitoarele alegeri locale, parlamentare și europarlamentare în condiții ce vor fi negociate ulterior”, se arată în articolul 5. De asemenea, părțile semnatare se angajează să promoveze politicile PPE “în scopul unificării partidelor de centru-dreapta din România pentru o guvernare comună în viitor”. Liderii PDL au  precizat că partidul va încheia protocoale de susținere a lui Băsescu și cu alte partide, precum cele ecologiste.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns