Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INIMI ÎMPIETRITE DE DURERE...RĂMAS BUN DRAGUL NOSTRU COLEG

O comisie de experti a verificat digurile si barajele din Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eroziuni active ale cursurilor de apa sunt pe unele portiuni de pe Somes, Iza, Viseu si Ruscova

In aceste zile au fost verificate constructiile hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor de pe raurile din judet. Comisia mixta formata din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Prefectura, Directia Apelor Somes-Tisa, SGA, ISU Maramures au verificat digurile, barajele, regularizarile de albii de pe rauri.

Comisia de experti a verificat modul in care au fost realizate masurile si lucrarile stabilite in cadrul verificarilor efectuate in anul 2008, starea tehnica si functionala a digurilor, a structurilor de retentie din cadrul acumularilor care au si rolde atenuare a viiturilor. De asemenea, a fost verificat modul in care sunt intretinute cursurile de apa si sectiunile podurilor, pentru asigurarea capacitatii de scurgere a apei. Nu au fost identificate blocaje, iar pe sectoarele verificate, cursurile de apa sunt in general bine intretinute. Cu aceasta ocazie s-a verificat si situatia stocurilor de materiale si mijlocae de aparare impotriva inundatiilor, modul de intretinere a magaziilor de materiale, dar si masurile intreprinse pentru completarea si reinnoirea acestora.

Exista cateva zone cu probleme in judet

Calin Dumitru Lupse, director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures, a declarat< “~n urma verificarilor starii tehnice a constructiilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor, am constatat ca este asigurata continuitatea liniilor de aparare pe raurile Lapus, Viseu, Tisa, Iza si pe afluentii acestora. Modul de intretinere a coronamentelor, taluzurilor si rampelor de acces este satisfacator. Exista concordanta intre cotele proiectate ale digurilor si barajelor, si cele existente in acest moment. Avem cateva zone cu probleme, care prezinta eroziuni active ale cursurilor de apa cum ar fi Chelinta pe Somes, Oncesti, pe Iza, Cartiereul |iptarai pe Viseu si Poienile de sub Munte pe raul Ruscova”. Verificarile efectuate au scos in evidenta necesitatea asigurarii fondurilor finaciare pentru completarea stocurilor de aparare cu toate materialele specifice interventiei in caz de inundatii, la nivelul comitetelor locale pentru situatii de urgenta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Judo. Cupa Mondiala

Asculta acest articol Medalie de aur pentru Ionut Vasian In localitatea maghiara Gyor s-a desfasurat o etapa de Cupa Mondiala