Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Internetul scoate din izolare tot mai multi batrani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Unii chiar au renuntat la programele TV in favoarea discutiilor pe messinger

[slideshow id=1592]

Contrar multor alte teorii vehiculate pe piata, Internetul nu favorizeaza izolarea sociala. Cu ani in urma foarte multi oameni se aflau in singuratate. O data cu aparitia Internetului, o parte dintre acestia au acum la dispozitie mijlocul de comunicare cu semenii. De exemplu, americanii sunt mai putin singuratici in prezent decat erau in urma cu 25 de ani, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piata Pew Internet. In ciuda teoriilor vehiculate in ultima perioada, Internetul si noile tehnologii nu afecteaza negativ relatiile interumane, ci dimpotriva, stimuleaza relatiile astfel ca multe persoane singure au acum ocupatie si sunt in permanenta legatura cu rude, cunoscuti sau alte persoane din intreaga lume. De cand a aparut Internetul, Maria Crisan, o baimareanca vaduva si singuratica in varsta de 70 de ani, vorbeste seara de seara cu fiul sau din Spania, ba mai mult il si vede. “Este o minunatie tehnica actuala care m-a scos din singuratate, vorbind mereu cu fiul meu de parca ar fi langa mine”, spune Maria Crisan.

Varstnicii care inca nu au avut prilejul sa utilizeze calculatorul au acum mai multe posibilitati. Spre exemplu, la Centrul de Zi Caspev din Baia Mare se organizeaza frecvent, printre altele, si cursuri gratuite de initiere in calculatoare pentru pensionarii baimareni. Cei interesati trebuie doar sa prezinte ultimul cupon de pensie si cartea de identitate. Apoi, in functie de programul stabilit, nu trebuie decat sa frecventeze orele de curs si cu siguranta vor invata repede ce au de facut. Unii dintre cei care au finalizat deja cursurile chiar si-au achizitionat un calculator acasa, programele de la televizor fiind inlocuite acum de messinger si camera web pentru a fi mai aproape de cei dragi plecati prin strainatate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

La multi ani, Nutu Baban!

Asculta acest articol Joi, directorul tehnic al echipei HCM Stiinta Baia Mare, Ioan Baban, implineste 58 de ani. De-a lungul