Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR optează pentru o colaborare cu PNL şi Iohannis premier

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat miercuri că mesajul Uniunii către alegători este să opteze pentru parteneriatul cu PNL, pentru Klaus Iohannis premier, şi, implicit, să-l voteze pe cel care îşi asumă aceste condiţii, adică Mircea Geoană.
“Am făcut o înţelegere cu PNL, un acord scris care include posibila susţinere a aceluiaşi candidat la Preşedinţia României. Pentru noi, desemnarea lui Klaus Iohannis pentru prim-ministru şi o colaborare cu PNL înseamnă şansa unei schimbări de viziune. Am căzut la concluzia că susţinem PNL, cei care-l susţin pe Mircea Geoană, cu toate că n-am făcut un acord cu PSD”, a afirmat Marko.
Întrebat dacă Uniunea îşi va îndemna electoratul să voteze Mircea Geoană, Marko a răspuns afirmativ. “Organizaţiile teritoriale vor mobiliza electoratul, la fel vor face şi membrii Uniunii”, a mai declarat preşedintele UDMR, ţinând să explice că motivul pentru reprezentanţii formaţiunii este suficient de clar – “înţelegerea cu PNL şi susţinerea lui Johannis”.
Marko Bela a sintetizat mesajul pe care Uniunea îl va prezenta alegătorilor proprii: “Să opteze pentru o colaborare cu PNL, pentru Klaus Iohannis premier şi să-l voteze pe cel care s-a raliat la acest demers, pe Mircea Geoană”.
PNL şi UDMR, prin preşedinţii celor două formaţiuni, au parafat, la 24 noiembrie, un protocol de colaborare. Documentul a avut la bază faptul că “cele două formaţiuni politice au experienţă de guvernare comună, au reprezentat după alegerile parlamentare din 2008 opoziţia parlamentară, iar în criza politică actuală este nevoie de o nouă majoritate şi un guvern stabil”.
“Cele două formaţiuni vor acţiona împreună pentru elaborarea unui program pentru scoaterea României din criză, demararea reformei constituţionale, continuarea reformelor instituţionale şi legislative, inclusiv în domeniul drepturilor minorităţilor naţionale, continuarea reformei administrative cu scopul descentralizării decizionale, asigurarea unei guvernări stabile, susţinută de o majoritate parlamentară transparentă, susţinerea unui candidat la funcţia de preşedinte al statului care să garanteze o bună colaborare între instituţiile statului, susţinerea desemnării domnului Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României”, se arată în textul protocolului, care la final menţionează că PNL şi UDMR vor participa împreună la formarea noului Guvern.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns