Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu: Nimeni de la putere nu este inocent, s-au văzut toţi cu toţi, au vorbit toţi cu toţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a îndemnat vineri pe alegători să voteze pentru Mircea Geoană, pentru că acesta vine cu promisiunea unei echipe, unei schimbări, şi că aceste lucruri contează mai mult decât “cine cu cine s-a văzut”, aluzie la întâlnirea dintre liderul PSD şi S.O. Vântu. “Ştim deja cum arată România condusă de Traian Băsescu. Ştim cum au trecut pe lângă noi şansele istorice, ştim cum arată o camarilă care a pus stăpânire pe funcţiile şi resursele României. Ştim cum arată un preşedinte care vede şi aude tot despre adversarii lui politici, despre care ştim cu toţii că nu aude nimic din strigătul de disperare al majorităţii românilor (…). Eu unul nu mă gândesc acum decât la viitor. Cine cu cine s-a văzut, cine cu cine a vorbit mi se pare mai puţin important pentru că, în ceea ce-i priveşte pe ei, s-au văzut toţi cu toţi, au vorbit toţi cu toţi. Nimeni de la putere nu este inocent. Adevărata problemă e cum ieşim din criză”, a susţinut Crin Antonescu. Remarca vine după ce cei doi candidaţi din turul II al alegerilor prezidenţiale, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, au avut joi seară o confruntare televizată. Traian Băsescu l-a întrebat, joi seara, în timpul dezbaterii, pe Mircea Geoană, dacă i-a plăcut cu o seară înainte vizita pe care a făcut-o la Sorin Ovidiu Vântu, “când a aflat că a fost arestat Popa Nicolae”, liderul PSD admiţând că a fost acasă la omul de afaceri, răspunzându-i că nu ştie cine a fost şeful de la Gelsor. “Am avut o întâlnire cu Vântu, aşa cum şi dvs/ făceaţi când eraţi apropiaţi”, a spus Geoană, care a întrebat apoi dacă Băsescu a băut whisky la Vântu. Candidatul PDL a negat, iar cel al PSD a propus ca omul de afaceri să fie pus în legătură cu participanţii la confruntare.

Problemele economice, după 7 decembrie

Preşedintele PNL a spus că începând cu 7 decembrie importante vor deveni adevăratele teme – ducerea la capăt a acordului cu FMI, realizarea bugetului de stat, asigurarea resurselor pentru salarii şi pensii. “Între noi şi ceea ce ne dorim pentru România stă un simplu gest: votul de duminică. Veniţi la vot, participaţi la schimbarea de care avem nevoie pentru ca următorii cinci ani să nu ne sufoce definitiv. Veniţi la vot doar cu propria voinţă şi luciditate. Aveţi încredere în mine, garantez că nu vă voi dezamăgi”, a declarat Antonescu.

Antonescu garantează pentru proiectul Iohannis

“Eu, Crin Antonescu, şi PNL susţinem cu fermitate proiectul Johannis, majoritatea pe care am construit-o şi candidatul care se opune lui Traian Băsescu şi face posibil acest proiect Iohannis – Mircea Geoană. Pentru acest proiect garantez şi garantăm. Pentru orice altă construcţie eu nu garantez nimic. Aşa că acelora care speculează despre ce fac liberalii, cum ne calculăm noi şansele, le cer să renunţe. Mi-am dat cuvântul, am construit acest proiect şi rămân consecvent poziţiei mele”, a afirmat preşedintele PNL. Potrivit lui Antonescu, această campanie electorală a fost “dezamăgitoare pentru cei care speram într-o schimbare fundamentală” şi s-a dat împotriva unui partid aflat la putere care a manifestat o “rezistenţă extraordinară din partea unor oameni care-şi văd ameninţate grupurile de interese, legăturile perverse cu statul şi poziţiile calde din care controlează bugetul acestuia”. “Pentru noi, liberalii, a fost o campanie pozitivă (…). Suntem mai mulţi decât credeam la începutul acestei campanii, încă nu suntem suficienţi, dar lupta noastră abia acum începe”, a adăugat liberalul.
Crin Antonescu a ţinut să-i îndemne pe cetăţeni să iasă la vot, în ciuda “dezamăgirii” cĂ el însuşi nu a intrat în turul II, cu argumentul că trebuie dat un vot, duminică, pentru un proiect de schimbare adevărată. “Votul şi implicarea noastră vor fi decisive, iar alegerea pe care eu personal vă îndemn s-o faceţi este fără echivoc. Vă îndemn în primul rând să veniţi la vot”, a afirmat  el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns