Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Opțiunile lui Emil Boc legate de formarea guvernului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul PDL, Emil Boc, spune că prima opțiune a PDL este formarea unei majorități parlamentare cu PNL și că l-a contactat pe Crin Antonescu pentru a discuta pe această temă, iar în cazul unui refuz din partea PNL mizează pe o majoritate PDL-UDMR sau pe susținerea în Parlament a unui Guvern minoritar.
“Soluțiile sunt cele pe care le avem în Parlament în momentul de față. Prima opțiune, dar nu și singura, este legată de parteneriatul cu PNL pentru constituirea unei majorități. După aceea se pot avea în vedere și alte soluții. Cu UDMR sau cu un Guvern minoritar susținut din Parlament. Sunt mai multe alternative, dar eu cred că trebuie să pornim de la premisa de a constitui o majoritate solidă în Parlament, care să poată susține (…) măsurile Guvernului din 2010”, a declarat Boc miercuri seara, la un post de televiziune.
Liderul PDL a declarat că l-a invitat miercuri pe Antonescu, atât telefonic, cât și printr-o invitație scrisă, să discute pe tema formării unei majorități parlamentare. “I-am trimis și o invitație scrisă de a discuta în vederea formării unei majorități parlamentare, pentru susținerea unui Guvern în Parlament. L-am invitat la o discuție începând cu ziua de astăzi sau cu ziua de mâine la o locație și la o dată pe care să le convenim reciproc”, a spus el.
Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, la finalul ședinței partidului, că doar cinci sau șase organizații liberale s-au exprimat în favoarea intrării la guvernare alături de PDL. El susține că măsurile PNL pot fi susținute atât de la guvernare, cât și din opoziție. Orban a mai spus că liberalii vor demara discuțiile cu celelalte formațiuni politice abia după aflarea deciziei CCR, adăugând că probele în favoarea contestației depuse de PSD sunt “zdrobitoare”.
La rândul său, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu, că decât PDL să ia la guvernare un PNL care nu e convins pentru acest lucru, mai bine îl cooptează mai târziu, iar până atunci va putea fi construit un Executiv din PDL, UDMR, grupul independenților și al minorităților.
Lăzăroiu a apreciat că ar constitui un “pericol” cooptarea la guvernare a unui PNL în care nu există consens privind intrarea la guvernare cu PDL, astfel că dacă opiniile liberalilor, în interiorul partidului, vor fi împărțite, în favoarea sau împotriva intrării la guvernare alături de PDL, “asta va parazita foarte mult guvernarea”. “Când PSD a intrat la guvernare, 65% – 70% din Comitetul lor Executiv a votat pentru, restul s-au opus vehement. În timp, acel 30% a început să se mărească. Au rămas mulți nemulțumiți, fără funcții. Așa ne-am trezit în aprilie-mai că jumătate din PSD era la guvernare și jumătate era în opoziție cruntă. Or, dacă votul liberalilor va fi foarte împărțit, dacă nu va fi o chestiune categorică, iar cei care se opun intrării la guvernare vor rămâne vocali, asta va parazita foarte mult guvernarea. Decât să iei acum un PNL care nu e convins că vrea să intre la guvernare, mai bine îl lași să se clarifice și poți să-l iei și mai târziu. E opinia mea, decizia e la PDL”, a explicat Lăzăroiu, precizând că PNL ar putea fi cooptat la guvernare “poate peste șase luni, poate peste un an”. “E nevoie de un guvern cu o voință puternică, nu de unul care să fie parazitat”, a subliniat Lăzăroiu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Robot a castigat Cupa Firmelor

Asculta acest articol Asociatia Judeteana de Fotbal Maramures (AJFMM), in colaborare cu Consiliul Local Baia Mare au organizat Cupa Firmelor,