Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baimarenii care solicita cuplarea la retelele de utilitati vor plati mai mult la refacerea carosabilului spart

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acest lucru a fost stabilit de Comisia Municipala de Sistematizare a Circulatiei

Marti, la Primaria Baia Mare, a avut loc sedinta Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei. Au fost analizate cererile privind eliberarea autorizatiilor de bransament si implicit de spargere a carosabilului pentru executia mai multor lucrari. Solicitanti sunt E.ON Gaz si SC Vital, iar strazile vizate B-d Independentei, str. Cristian, Universitatii, Grivitei si Splaiul Republicii. E.ON va interveni la inceputul anului viitor pentru lucrarile ce vizeaza extinderea retelei. Insa, sunt si cateva avarii care trebuie “rezolvate” in cel mai scurt timp pe str. Marinarilor, str. Dealu Crucii,  Closca si Macului.

Persoanele care doresc sa-si faca lucrarile de cuplare la reteaua de gaz, apa sau curent trebuie sa stie ca in aceasta perioada vor trebui sa scoata din buzunar mult mai multi bani ca pana acum. Aceasta deoarece societatile care se ocupa de repararea drumurilor din Baia Mare, Intracom si Drusal nu mai fac asfalt cald. In aceste conditii, ei vor trebui sa refaca zona in care s-au facut sapaturi cu asfalt preparat la rece care este de trei patru ori  mai scump. “Cei care solicita autorizatii de bransament trebuie sa stie vor primi aviz favorabil doar in conditiile in care refacerea se va face cu asfalt la rece”, a explicat unul din membrii Comisiei.

Se cere reamplasarea unor statii de autobuz

Pe ordinea de zi a figurat si solicitarea unui grup de cetateni din cartierul de vest privind reamplasarea statiei Urbis OMV, situata in fata firmei Snow Fox. Noua locatie este propusa cu 100 metri mai jos, in zona intersectiei str. Liliacului cu B-dul Independentei (in zona CCA Leasing) la dus, iar la intors in fata Vento Trading Spalatorie, unde exista loc chiar pentru amplasarea unei statii acoperite. Daca nu exista resurse financiare, cetatenii propun amenjarea cel putin a unui refugiu pentru a nu bloca banda si a fluidiza traficul. Acestia isi motiveaza cererea prin faptul ca in zona exista si multi angajati ai firmelor amplasate in aceasta parte a orasului, la care se adauga viitorii locatari ai blocurilor nou construite, si constructorii. Vasile Barbul, directorul Directiei Serviciilor Publice din Primaria Baia Mare a dat un raspuns favorabil cetatenilor. “La intersectia B-dului Independentei cu aleea care face legatura cu str. Victoriei se va amenaja un sens giratoriu in care urmeaza sa se amenejeze si treceri de pietoni. In functie de locul unde vor fi amenajate trecerile de pietoni vom studia si posibilitatea amplasarii statiilor de autobuz pe locurile propuse de cetateni”, a adaugat Barbul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns