Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În PSD începe lupta pentru preluarea conducerii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul PSD, Mircea Geoană, a ținut, luni seara, la sediul central al partidului, după decizia Curții Consittuționale de neacceptare a contestării alegerilor prezidențiale, discursul în care și-a acceptat înfrângerea, el spunând că regretă greșelile pe care le-a făcut în campanie. El a spus că suspiciunea fraudării acestor alegeri va urmări România și democrația din România în anii care vin.
Odată cu recunoașterea înfrângerii lui Geoană, în PSD începe lupta pentru preluarea conducerii partidului.
Fostul vicepreședinte al PSD Ioan Rus a declarat că o parte dintre cei care conduc în momentul de față PSD trebuie “să dispară de acolo”. Rus a spus că nu va candida pentru șefia PSD, nefiind interesat de această funcție. Întrebat cine trebuie să dispară din conducerea PSD, dacă Mircea Geoană, gruparea Hrebenciuc, Marian Vanghelie și alții fac parte dintre cei la care se gândește, Rus a răspuns: “Cu siguranță că da. Mircea Geoană a început un proces de reformare a partidului, noi l-am sprijinit cu toate puterile noastre, nu vreau să fac nicio sugestie neapărat, dar în locul lui mi-aș depune mandatul și aș ieși încă o dată la bătaie, să argumentez faptul că nu eu însumi am greșit, ci cei din jurul meu, eventual, sau că sunt alții mai vinovați decât mine”. Rus a menționat că “expertiza” lui Adrian Năstase și Miron Mitrea poate fi utilă, “dar să-și vadă fiecare locul său”.
În replică Mircea Geoană a declarat că o discuție despre mandatul său ca președinte al PSD ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, când intenționează să ceară un vot de încredere din partea partidului, și susține că nu este “momentul unui război de succesiune în PSD”. Geoană a mai spus că există membri PSD, fără să îi nominalizeze, ca niște “ulii de pradă”, care “au stat pe margine în această perioadă” și “și-au bătut joc de munca” liderilor PSD, “cochetând cu adversarii”, dar care acum apar pe la televiziuni”, criticând echipa de conducere a PSD. El a subliniat că membrii PSD trebuie să rămână uniți. Geoană a declarat marți că este “neplăcut surprins” de gestul unor parlamentari care au ales să “trădeze”, demisionând din partid, afirmând că aceste cazuri “izolate” confirmă că ar fi “prea mulți oameni de vânzare în această țară”.
La rândul său, deputatul Mădălin Voicu a declarat marți că este momentul să intre în discuție o schimbare a conducerii PSD, inclusiv a președintelui partidului, Mircea Geoană, arătând că sunt deja oameni în partid care pregătesc o “formulă corectă a conducerii”.
Referitor la șefia PSD, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat marți că este devreme să spună că își pregătește o candidatură pentru funcția de președinte al partidului, dar că iese în față și spune ce gândește, deoarece nu-i plac “jocul prin spate și sforăriile”. Senatorul a mai spus că simplii membri ai PSD ar trebui să decidă cine conduce PSD și în ce direcție merge, nu o “gașcă din jurul lui Hrebenciuc”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns