Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In noiembrie s-au inregistrat zece accidente de munca la nivelul judetului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dintre acestea, unul a fost mortal si 9 cu incapacitate temporara de munca

In cursul lunii noiembrie, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures a efectuat un numar de 333 controale tematice. Dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Mircea Onea, din totalul controalelor, un numar de 187 au fost in domeniul Relatiilor de Munca, alte 146 fiind efectuate in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca. Pentru ca de fiecare data sunt inregistrate o serie de nereguli, si in noiembrie inspectorii de la ITM au fost nevoiti sa aplice nu mai putin de 264 sanctiuni, din care 147 pentru incalcari ale legislatiei in ce priveste relatiile de munca si 117 in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Valoarea sanctiunilor aplicate totalizeaza 220.300 lei.

In ce priveste accidentele de munca, Mircea Onea a precizat ca in luna noiembrie, la ITM au fost inregistrate in total zece accidente, unul dintre acestea fiind mortal si 9 cu incapacitate temporara de munca.

Mai trebuie precizat ca, potrivit evidentelor ITM Maramures, se constata in acest an o scadere a numarului de firme active, in comparatie cu anul trecut. Daca la sfarsitul lui 2008 figurau 9.808 societati active la nivelul intregului judet, la finele lunii noiembrie 2009 erau doar 9.471. Situatia este similara si in privinta contractelor individuale de munca active. In timp ce la 31 decembrie 2008 erau inregistrate 93.767 contracte individuale de munca, la 30 noiembrie 2009 figurau doar 86.081.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns