Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Nu se poate spune ca nu se mai citeste”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Interviu cu Anca Maria Pop, bibliotecara in cadrul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”

[slideshow id=1842]

Anca Pop este o tanara draguta care te intampina zambind atunci cand mergi la sala de lectura a Bibliotecii Judetene. Este o persoana careia ii place sa ajute cititorii, chiar spune ca in multi tineri studenti sau liceeni se vede pe ea la acea varsta. Cu toate ca pentru elevi si studenti a venit vacanta, multi dintre ei vin si in preajma sarbatorilor la biblioteca.

– Difera publicul bibliotecii in vacanta?

– Difera in sensul ca studentii sunt mai redusi numeric si sunt genul care vin dimineata si pleaca seara. Dintre cei care lipsesc, se numara cei care nu sunt baimareni. ~n rest nu ne plangem, chiar ma gandeam ca toata lumea zice ca nu se mai citeste, nu se mai formeaza tinerii prin lectura, doar prin Internet, televizor si alte lucruri rele. Noi, care suntem aici, vedem ca de multe ori ne trec 100 de oameni prin fata care studiaza ceva important. Greu putem sa spunem ca nu se mai citeste. Cand vii si stai aici, ca bibliotecar, nu mai poti sa spui acelasi lucru.

– Programul bibliotecii difera?

– Programul nostru difera in sensul ca e inchis in 25-26 decembrie si 1-2 ianuarie. ~n rest, avem program normal pentru cititori, de la 9 la 19.

– Crezi ca studentii vin doar pentru teme sau mai sunt si care vin din proprie initiativa?

– Vin sa ceara si ceea ce li se da, dar sa stiti ca solicita si alte carti. Ne dam seama ce se cere si ce nu pentru ca vin, de exemplu, zece si solicita aceeasi carte intr-o zi.

– Pe langa tineri, care sunt majoritatea cititorilor de la sala de lectura, din ce alte categorii mai sunt prezenti?

– Vin profesori multi care se pregatesc pentru un examen sau pentru ore. Mai vin, de asemenea, si oameni care cauta lucruri practice: fie doamne care cauta sfaturi pentru gospodarie< retete, gradinarit, fie inginerii de specialitate. Vin din mai multe categorii. La sala periodice, spre exemplu, vin multi pensionari care studiaza presa si se pun la curent cu ce se intampla.

A consemnat Maria Timis

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns