Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD și PNL trec în opoziție și rup alianța preelectorală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că liberalii vor face opoziție de dreapta Guvernului Boc ca un partid de dreapta, că alianța cu PSD se încheie și că unirea eforturilor cu acest partid se va face când va fi necesară, dar o colaborare punctuală în Parlament este posibilă. “N-am găsit nici cea mai mică deschidere, domniile lor (PDL) vor alcătui Guvernul, noi vom rămâne în opoziție”, a anunțat Antonescu. El a precizat că mai multe detalii despre felul în care va face partidul său opoziție va da după învestirea Guvernului. Totuși, liderul liberal a ținut să facă două precizări. Prima, că PNL “nu reproșează nimic UDMR”, iar poziția Uniunii este una “la care are dreptul”. “Niciodată UDMR nu s-a angajat față de noi că va rămâne în opoziție”, a spus Antonescu.
“Alianța cu PSD se încheie, suntem două partide în opoziție”, a mai precizat liderul PNL, subliniind că punctual poate exista colaborare între parlamentarii social-democrați și cei liberali.
Antonescu a mai spus că dacă programul de guvernare va avea direcții de acțiune coerente liberalii vor da votul de învestitură și că decizia finală se va lua când liberalii vor cunoaște programul propus de PDL. Antonescu a precizat că PDL are oricum voturile necesare pentru a trece acest Executiv și fără PNL.
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că partidul său va reprezenta “contraponderea democratică” și “alternativa” față de “derapajul” și “acumularea excesivă de putere în mâna unui singur om și în mâna propriei camarile”, el criticându-l pe Traian Băsescu că nu a învățat nimic din propriile greșeli.
“PSD este și va rămâne principala alternativă democratică la acest derapaj și acumulare excesivă de putere în mâna unui singur om și în mâna unei proprii camarile. Obligația noastră este de a asigura în România o contrapondere democratică, de a reprezenta un garant pentru statul de drept (…) Fiecare moare pe propria sa limbă, partidul nostru este obligat în acest moment să devină și să rămână principala contrapondere la acest stat dominat de o singură persoană și de un grup de interese, să ne exprimăm cu tărie, cu îndrăzneală, cu vigoare soluțiile și alternativele pe care le propunem”, a declarat Geoană.  El a anunțat că a fost convocat pentru ziua de vineri Comitetul Executiv al PSD pentru a se stabili în detaliu “modalitatea de acțiune și de ripostă la propunerea lui Băsescu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns