Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prefectul Pocol s-a luptat duminica cu nametii din Pasul Gutai si Pasul Rotunda

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sandu Pocol a fost pentru o zi “Generalul Iarna” comandand personal activitatile legate de deszapezire

[singlepic id=3889 w=320 h=240 float=]

Ziua de duminica a fost una deosebita pentru prefectul judetului Maramures, Sandu Pocol. Ultima videoconferinta (cea de vineri) cu prefectii sustinuta de premierul Emil Boc, l-a pus serios pe ganduri. Premierul a fost deosebit de dur cu prefectii din zonele in care traficul rutier a fost blocat ore in sir din cauza ninsorii si a viscolului, dar si al nepasarii autoritatilor care nu si-au facut datoria. De altfel, premierul a recunoscut oficial ca “primul examen al autoritatilor in fata iernii a fost un adevarat dezastru”.

Si, ca sa nu faca parte din randul celor indicati cu degetul aratator de premierul Boc, prefectul Pocol a tinut neaparat sa fie pentru o zi “Generalul Iarna” si sa comande personal activitatile legate de deszapezire. Mai ales ca avertizarea (cod rosu) premierului legata de schimbarea prefectilor care nu vor gestiona eficient problemele iernii, mai este in vigoare. Inca de la primele ore ale diminetii, prefectul s-a dus sa inspecteze starea de practicabilitate a DN 18, prin Pasul Gutai, respectiv a DJ 183, prin Pasul Rotunda. N-a scapat de inspectie nici zona partiilor de schi din Cavnic, acolo unde Pocol a vazut cum sunt respectate masurile dispuse anterior privind curatarea parcarilor amenajate si felul cum au fost parcate autovehiculele turistilor, astfel incat sa nu conturbe traficul rutier pe DJ 183.

S-a lucrat continuu la deszapezirea drumurilor

Pe la orele amiezii, prefectul Pocol a declarat ca in Pasul Gutai ninge viscolit, iar pe DN 18 s-a depus un strat de zapada cam de 2 centimetri. Sectia Drumuri Nationale actiona cu nu mai putin de sase utilaje, care imprastiau material antiderapant pe ambele tronsoane (de urcare si coborare) ale versantului muntos. O ora mai tarziu, corespondentul nostru din zona “de conflict”, prefectul Pocol, a intervenit din nou cu o relatare de la fata locului, dar si cu recomandari: “Ninge viscolit si in zona Cavnic, dar se actioneaza cu utilaje de deszapezire. Partiile de schi nu sunt aglomerate, iar autovehiculele nu conturba traficul. Nu avem drumuri blocate in judet. Nu recomandam soferilor de TIR sa se deplaseze pe relatia Baia Sprie – Cavnic – Ocna Sugatag pentru a ajunge in Maramuresul Istoric. Este mai bine sa circule pe DN 18, prin Pasul Gutai, cu conditia sa fie echipate pentru trafic in conditii de iarna”. Din pacate, atat pentru prefect cat si pentru drumari, ziua de duminica a fost una deosebit de capricioasa. A nins aproape continuu, vantul a suflat cu destula intensitate in zonele montane, temperaturile au scazut pana la -8 grade Celsius la Ocna Sugatag si Targu Lapus. Stratul de zapada a ajuns la grosimi de peste 20 cm in mai multe zone. Totusi, faptul ca pana la inchiderea editiei nu a fost niciun drum blocat in judet, denota faptul ca prefectul si drumarii si-au facut datoria. Speram ca nu numai pentru o singura zi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns