Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Magazin cultural. Femei celebre prin frumusete sau intelepciune politica

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mahal Mumtaz: A fost sotia regelui Indiei Sah Jehan. A murit tanara. Drept pentru care regele i-a construit mausoleul Taj Mahal din Agra, considerat de arhitectii lumii cea mai proportionata si frumoasa cladire din lume.

[slideshow id=1953]

Semiramida (Samuramat in asirobabiloniana). Sotia regelui Asurbanipal, care i-a construit renumitele gradini suspendate din Babilon si i-a pus la dispozitie cea mai mare biblioteca din vechime din tablite de lut, datorita careia azi stim cum arata lumea antica a Orientului.

Zenobia, regina Tadmorului din Orientul Mijlociu. A reusit sa tina piept multa vreme celui mai mare imperiu al timpului: Imperiul Roman.

Nefertiti (Nefertare). Sotia faraonului Akenaton care l-a spijinit in schimbarea religiei politeiste a Egiptului in una monoteista, venerand doar pe zeul Soarelui Ra.

Cleopatra, regina Egiptului care printr-o politica inteleapta a reusit multa vreme sa se dezbare de Imperiul Roman.

Anacaona, regina Insulelor Bermude, primindu-i cu dragoste pe conchistadorii lui Cristofor Columb, care s-au dovedit pana la urma nerecunoscatori si violenti cu popoarele amerindiene de peste Atlantic.

Mama Oclo, intemeietoare, cu sotul ei Manco Capac, al Imperiului incas, ce se intindea de-a lungul Anzilor, din Ecuador pana in Patagonia.

– In Europa: regina Elisabeta a Marii Britanii, Ecaterina cea Mare a Rusiei, Madame de Maintenon, care a avut o influenta covarsitoare asupra Regelui-Soare al Frantei, la sugestia careia Versaillul a devenit un reper pentru toata Europa. Madame de Pompadour si Recamier, fondatoarelele primelor saloane literare, tip cenaclu din lume. Contesa Walevska din Polonia, cu o mare influenta asupra imparatului Napoleon Bonaparte. Izabela de Aragon, datorita careia s-a cucerit America prin Cristofor Columb si cei care au venit dupa el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns