Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul începe noi negocieri cu sindicatele pentru reducerile din sectorul bugetar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Început de săptămână în forță pentru guvernanți. Se dă startul unor noi runde de negocieri cu sindicatele. Ministrul Educației, Daniel Funeriu, trebuie să găsească variantele de reducere a celor 15.000 de posturi din educație, iar ministrul Muncii, Mihai Șeitan, va începe discuțiile pe legea unică de salarizare.
Pentru ministrul Educației nu va fi un mandat simplu. Daniel Funeriu va intra la negocieri cu sindicaliștii ca  să găsească o soluție pentru reducerea celor 15.000.  Ministerul Educației nu are nici până în acest moment o poziție clară vizavi de cine trebuie să plece din sistem. Doar șeful statului, Traian Băsescu, a precizat că ar fi vorba de suplinitori și pensionari.
La Ministerul Muncii vor urma runde de negocieri. Deși legea unică de salarizare a intrat în vigoare în 1 ianuarie, trebuie stabilite grilele de salarizare. Legea mai poate fi modificată până la 30 iunie.
Ministerul Muncii a anunțat că în 2010 se vor face disponibilizări la stat, iar salariul minim va rămane înghețat la 600 de lei, lucru care îi nemulțumește pe sindicaliști.
Pe fondul acestor nemulțumiri s-au anunțat o serie de majorări de prețuri, creșteri care măresc tensiunea în rândul populației. În aceste condiții sindicatele au anunțat ample mișcări sociale la începutul acestui an.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns