Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parlamentarii sunt momiți să voteze bugetul contra sumei de 70.000 euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parlamentarii PDL și toți cei care susțin guvernul vor primi, în acest an, pentru colegiul lor, câte aproximativ 70.000 de euro din bugetul de stat, care vor fi alocați pentru construcția și repararea de școli, drumuri și biserici.
Potrivit presei centrale, decizia luată de conducerea PDL la ședința din 21 decembrie a fost reconfirmată și la reuniunea Biroului Permanent Național de luni, însă premierul Emil Boc a ținut să facă precizări suplimentare.
Nu toate amendamentele – pentru că banii vor fi dați sub formă de amendamente acceptate la proiectul de buget, când acesta va fi dezbătut de Parlament – vor fi acceptate pe loc.
Surse din PDL au declarat că Boc le-a spus liderilor democrat-liberali că bugetul nu poate susține această sumă – aproape 17 milioane de euro – acum și că, oricum, această măsură nu ar fi privită cu ochi buni de către reprezentanții FMI. Prin urmare, doar o parte dintre parlamentarii momiți să voteze bugetul vor primi acești bani – adică li se vor accepta amendamentele – urmând ca restul de senatori și deputați să primească banii promiși pentru colegii ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern semnată de Boc și de ministrul Finanțelor Sebastian Vlădescu. Hotărârea de Guvern va lua suma restantă din fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns