Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un cardiac din Baia Mare a fost transportat la Cluj cu elicopterul SMURD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In doua zile de la inaugurre, paramedicii au raspuns la 16 solicitari

Odata cu inaugurarea SMURD in Maramures, echipajele au fost solicitate intruna. Astfel, in doar doua zile, respectiv vineri si sambata, parameticii au intervenit in 16 cazuri. In Baia Mare au raspuns la 11 interventii, 3 la Sighet si 2 la Viseu. “In majoritatea cazurilor a fost vorba de afectiuni cardiace sau traumatisme atat la persoane tinere cat si la varstnice.

La interventii s-au deplasat echipajul de prim ajutor si cel de terapie intensiva mobila. Paramedicii au acordat ajutor persoanelor la fata locului, dar au fost si cazuri in care dupa acordarea primului ajutor calificat, pacientii au fost transportati la Unitatea Primire Urgente”, a precizat slt. Oana Alexa-Gonczi, ofiter relatii publice ISU Maramures.

Bolnavul a suferit un infract

In cursul zilei de sambata, in jurul orei 16, a fost nevoie de interventia elicopterului SMURD. Acesta a venit din Targu Mures pentru a transfera un pacient care a suferit un infarct. Bolnavul se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, iar medicul cardiolog care a asigurat linia de garda a decis ca se impune ca pacientul sa fie transferat la Institutul Inimii din Cluj. Asta pentru a preveni aparitia unor complicatii care ar fi pus viata bolnavului in pericol. Pentru a ajunge cat mai repede la unitatea spitaliceasca clujeana, a fost solicitat elicoperul SMURD care a transpoprt bolnavul in doar cateva minute si in siguranta la Cluj.

Dr. Raed Arafat, subsecretar in Ministerul Sanatatii a amintit in vizita sa in judetul nostru, unde a fost insotit de Cseke Attila, ministrul Sanatatii, ca si Maramuresul va beneficia de un elicopter SMURD. Astfel, nu va mai fi nevoie sa fie solicitat elicopterul din Targu Mures in situatii similare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns