Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un deputat PSD propune supraimpozitarea averilor mari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a depus la Biroul Permanent al Camerei o propunere legislativă pentru instituirea din 2010 a impozitului anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice care depășește pragul de 500.000 euro. Prin această inițiativă legislativă, deputatul PSD propune ca impozitul anual asupra averii persoanelor fizice să fie calculat în funcție de patrimoniul deținut de persoana fizică sau familie, inclusiv cel aparținând copiilor minori.
Astfel, propunerea de lege prevede ca impozitul anual pe avere să fie în cuantum de 0,5% pentru valoarea averii nete deținute care depășește pragul de 500.000 euro în echivalent lei la cursul BNR la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal de referință (după deducerea unor sume).
Proiectul mai prevede ca persoanele fizice rezidente să plătească impozit anual pe avere pentru patrimoniul net deținut în țară și în străinătate, iar cele nerezidente să plătească pentru patrimoniul net deținut în România, cu condiția respectării convențiilor internaționale pentru evitarea dublei impuneri. Până la data de 30 iunie 2010 persoanele fizice vizate vor depune declarația privind impozitul anual asupra averii existente la data de 31 decembrie 2009, la organul fiscal din aria domiciliului fiscal, se mai precizează în proiectul de lege.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Vasile Blaga şi-a dat demisia

Asculta acest articol Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Internelor, demersul său survenind protestului poliţiştilor