Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Presedintele Mircea Man promite 17 milioane de euro pentru investitii la Spitalul Judetean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din acesti bani se va realiza un Centru Cardiologic unic in aceasta zona si extinderea Unitatii de Primire Urgente

[slideshow id=2112]

Vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PDL Maramures, Mircea Man, ne-a informat despre aprobarea bugetului, insa cel mai important lucru punctat este ca mai multi ministri: Elena Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu etc., si premierul Emil Boc, vor veni in Maramures pentru a vedea la fata locului nevoile maramuresenilor pentru a aloca sumele necesare realizarii unor lucrari importante atat la infrastructura, cat si la unitati turistice, scoli, spitale etc.

Pentru aceasta ultima categorie vestile sunt cat se poate de imbucuratoare. Presedintele Man spune ca este o certitudine alocarea a 17 milioane de euro pentru investitii la Spitalul Judetean Baia Mare. Banii derulati prin Ministerul Dezvoltarii vor fi alocati de la bugetul Uniunii Europene. Din acesti bani se va realiza un Centru Cardiologic, unic in aceasta zona a tarii, care va deservi si judetele limitrofe, Satu Mare si Salaj. De asemenea, Unitatea de Primire Urgente, cu toate ca a fost modernizata, mai necesita modificari pentru ca spatiul existent este insuficient. Astfel, se intentioneaza dublarea spatiului respectiv. Presedintele Man spune ca la nivel de judet sunt specialisti buni in domeniul sanatatii si au nevoie de aparatura si dotarile necesare. “Ma bucur ca echipa condusa de doctorul Calin Pop este interesata sa faca lucruri bune in Sanatate si va beneficia de tot sprijinul meu. Am vorbit cu ministrul Sanatatii si a promis ca ne va sprijini si pentru alte investitii in aparatura medicala. Proiectul este in faza de pregatire a licitatiei, pentru a putea demara lucrarile in cursul acestui an”, declara presedintele Man.

Mircea Man indeamna populatia sa se vaccineze

Tot la capitolul Sanatatea maramuresenilor, senatorul Gheorghe Barlea spune ca democrat-liberalii maramureseni sustin modernizarea retelei de spitale din intreg judetul. In acest context a amintit despre sprijinul de care au beneficiat unele spitale: Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Cavnic, Tg. Lapus etc. Senatorul Barlea spune ca va lua legatura cu administratiile locale pentru a-i informa ca sunt foarte multi bani la nivel european care trebuie sa ajunga in tara noastra. Pentru a se realiza acest obiectiv este nevoie de munca specialistilor din primarie care trebuie sa faca eforturi si sa intocmeasca cat mai multe proiecte. Referitor la vaccinarea privind gripa porcina, democrat- liberalii spun ca si ministrul Sanatatii s-a vaccinat, presedintele Man s-a vacinat si nu este nicio problema. Dozele de vaccin vor fi suficiente pentru judetul nostru, deoarece Ministerul are capacitatea de a asigura necesarul. “Eu cred in acest vaccin si ar trebui ca toti sa-l facem pentru a nu ajunge sa ne pare rau ca nu l-am facut. Daca nu puteam asigura cantitatea necesara de vaccin atunci unele trusturi de presa ne macelareau”, a incheiat presedintele Man.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns