Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu nu exclude o alianță la nivel național între PNL și PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că o alianță mai largă, la nivel național, cu PSD nu este “o ipoteză exclusă”, dar că nu are niciun “zor” în momentul de față, excluzând, din nou, o apropiere de PDL.
Discuția a pornit de la preconizatele alegeri din Colegiul 19 în care a candidat Daniela Popa (PC), în urma demisiei ei din Parlament. Antonescu a spus, la o emisiune televizată, că nu s-a decis încă în PNL dacă vor avea un candidat propriu, dar a subliniat că “în spiritul a ceea ce s-a întâmplat la sectorul 1”, unde PSD nu are candidat, ci îl susține pe liberalul Radu Stroe, liberalii ar trebui să facă un gest similar.
Întrebat dacă acest lucru prefigurează o alianță la nivel național, Antonescu a spus: “E în funcție de foarte multe lucruri, e în funcție de sistemul electoral, de situația politică din preajma alegerilor generale. Dar nu este o ipoteză exclusă”.
“Nu am niciun zor pentru astfel de alianță”, a adăugat Antonescu, aducând în discuție diferența doctrinară dintre cele două partide politice. “Pe de altă parte, este aceasta prima problemă acum sau va fi în 2012 cea mai stringentă problemă – divergențele de doctrină între stânga și dreapta, politica de impozitare, care e foarte importantă – sau salvarea regimului democratic?”, a întrebat retoric liderul PNL. Crin Antonescu a spus că dacă PNL se va alia cu cineva, “pentru diferite lucruri”,  nu poate să o facă decât cu PSD, pentru că “e clar” că nu se poate alia cu PDL.
Secretarul Camerei Deputaților, liberalul Mihai Voicu, a precizat, pe blog, că liberalii nu vor prezenta un candidat pentru colegiul obținut de Daniela Popa și că-l vor susține pe cel care va fi propus de alianța PSD+PC. “Nu vom prezenta candidat în colegiul 19, eliberat azi de Daniela Popa, deputat PC. Avem această înțelegere cu PSD și mi se pare normal să ne respectăm cuvântul dat. Mai mult decât atât, vom susține candidatul alianței PSD+PC. Și acesta este un mesaj și un răspuns inclusiv față de agresiunea internă la care partidele noastre sunt supuse din partea puterii”, a precizat Voicu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns