Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Miercuri a aparut “Glasul inimii”, o carte care ajunge la sufletul fiecarui cititor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Volumul este semnat de Mariana Omota, tintuita intr-un scaun cu rotile

[slideshow id=2153]

In ciuda handicapului de care sufera, Mariana Omota nu s-a dat batuta. A invins boala prin bucuria fiecarei clipe pe care o traieste. Stie sa vada partea plina a paharului. Nu a stat prea mult pe ganduri si si-a descoperit vocatia de a scrie versuri. Miercuri, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare si-a lansat primul volum de poezii, “Glasul inimii”. Cei care au apucat sa citeasca macar o parte a poeziilor scrise de Mariana au reusit sa o descopere asa cum este ea zilnic. Vesela, gata sa daruiasca multa dragoste si sa aduca bucurie in sufletele celor din jur.

Alaturi de autoare au fost prezenti prietenii si rudele

Cu toate ca este tintuita intr-un scaun cu rotile, Mariana Omota nu a  renuntat sa se lupte pentru a depasi toate barierele si obstacolele vietii. Asa a asternut pe hartie versuri scrise cu multa dragoste si caldura. Cu siguranta cei care citesc cartea pot sa auda glasul inimii unei persoane care sufera intr-un fotoliu rulant si nu-si poate auzi pasii. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene, amintea ca in scrierea cartii a fost inspirata de greutatile din viata, neavand un model anume sau ceva foarte special care sa o inspire. Inspiratia a venit cu fiecare vers.

Alaturi de Mariana au fost prietenii, vecinii, rudele si alte persoane cu dizabilitati. Marea surpriza a venit din partea lui Gheorghe Petreus, din Botiza. Desi imobilizat in scaun cu rotile, acesta a dorit sa fie alaturi de prietena ei.

“Sunt de admirat acesti oameni care stiu sa isi depaseasca limitele. Gheorghe Petreus si-a lansat anul trecut cartea “Sublimul suferintei”, desi nu poate sa isi miste decat incheietura mainii si capul. Ne-am bucurat insa ca a fost alaturi de Mariana la acest eveniment important din viata ei”, a spus Daniel Filipas, presedintele Asociatiei Esperando din Baia Mare.

Autoarea cartii a multumit tuturor pentru sprijinul pe care i l-a acordat si mai ales pentru ca i-au fost aproape de fiecare data cand a avut nevoie. Chiar si atunci cand a dorit sa isi “incarce bateriile”, a reusit sa faca acest lucru prin comunicarea cu alte persoane cu dizabilitati. In ceea ce priveste noua vocatie, Mariana a precizat ca deja are in lucru un alt volum de poezii. Cu siguranta in scurt il va finaliza, continuand sa ne incante cu versurile sale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns