Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministerul Economiei a declarat situație de urgență din cauza gerului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri a declarat situație de urgență, începând de luni, ora 14.15, din cauza dificultăților semnalate în alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmând ca furnizarea de gaze naturale să fie oprită pentru consumatorii întreruptibili, anunță ministerul.
Cei mai mari consumatori ce au statut întreruptibil sunt Azomureș, InterAgro și Electrocentrale București.
“În 25 ianuarie, a avut loc reuniunea Comisiei de coordonare pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale în prezența ministrului economiei, comerțului și mediului de afaceri, Adriean Videanu, și a secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Șerban, președintele Comisiei. Au fost analizate informațiile referitoare la cantitățile de gaze naturale necesare acoperirii consumurilor înregistrate și situația creată de temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile (temperatura medie la nivel național a scăzut în dimineața zilei de 25 ianuarie la -17,90 grade C)”, se arată într-un comunicat publicat luni pe portalul ministerului.
De asemenea, Transgaz a solicitat Comisiei verificarea întrunirii condițiilor pentru declararea situației de urgență din cauza dificultăților semnalate în alimentarea cu gaze a consumatorilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns