Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scoala din Baita este partenera intr-un proiect international

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Patru cadre didactice au participat in Belgia la prima intalnire

La :coala cu clasele I-VIII “Ion Siugariu” Baita, se desfasoara, in perioada 2009-2011, proiectul de parteneriat multilateral Comenius “Let’s water our Europe” (Sa udam Europa). Scopul acestuia este constientizarea elevilor si implicit a populatiei asupra pericolului poluarii apei si a consumului irational a apei in tarile europene, precum si interactionarea cu alte culturi. In proiect mai sunt implicate scoli din Franta (Paris), Belgia (Charleroi-Gosselies), Spania (Murcia), ultima fiind si coordonatoarea proiectului.

Dupa cum ne-a declarat invatatoarea Anca Szasz, in perioada 10-14 ianuarie, in Belgia a avut loc prima intalnire de proiect, la care au participat 14 cadre didactice. Scoala maramureseana a fost reprezentata de directoarea scolii, Camelia Curtuzan, profesorul de istorie-geografie Vasile Curtuzan, profesoara de limba romana si franceza Diana Muresan si invatatoarea Anca Szasz.

Fiecare delegatie si-a prezentat tara, regiunea si scoala

La aceasta prima intalnire, participantii au vizitat scoala belgiana, Statia de Epurare a apei din Charleroi si expozitia “C’est notre Terre” din Bruxelles. Delegatiile fiecarei tari si-au prezentat, in cuvinte si imagini, tara, regiunea, scoala si activitatile desfasurate pana in prezent in cadrul proiectului. Invatatoarea Anca Szasz a mentionat ca a fost conceput un chestionar despre apa si consumul ei, acesta urmand a fi aplicat elevilor din cele 4 scoli. Rezultatele vor fi procesate atat la nivelul scolii, cat si in comun cu restul participantilor. “Urmatoarele intalniri vor avea loc in intervalul 16-20 mai in Spania, 10-14 octombrie in Franta, iar intalnirea finala, practic cea mai importanta din cadrul acestui proiect, se va desfasura in Romania, in luna mai 2011. Atunci va fi organizat un Festival al Apei si expozitii cu tot ce s-a realizat pe parcursul proiectului in toate cele 4 tari participante”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns