Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL schimbă trandafirul cu mărul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat că va propune partidului să aibă ca siglă mărul, pentru că este un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie și “este un fruct pentru toată lumea”. Preda afirmă că discuția despre modernizarea PDL nu mai poate fi oprită.  El susține că există o dezamăgire în rândul presei datorită faptului că procesul de modernizare nu seamănă cu “o serie de execuții publice” și a apreciat că luptele în politică pot fi câștigate și doar prin forța ideilor vehiculate.
“Nu văd nicio problemă cu denumirea partidului, e bine să rămână și termenul de democrat, și cel de liberal, nu este nicio problemă în privința culorii, e foarte bine că este portocalie, însă sigla creează într-adevăr niște discuții, trandafirul fiind un simbol socialist. Voi propune partidului, ca siglă, un măr, pentru că e un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie și e un fruct pentru toată lumea. Oricine poate să mănânce un măr”, a declarat Cristian Preda.
Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat luni că PDL ar trebui să-și clarifice docrina, să adopte altă siglă, trandafirii fiind simbol socialist, și să-și schimbe denumirea, el propunând titulatura Partidul Popular. “Cred că partidul trebuie rebranduit. Trebuie asumată o doctrină foarte clară, chiar și la nivelul siglei. Noi avem trandafiri, care reprezintă un simbol socialist. M-am gândit că denumirea Partidul Popular ar fi mult mai potrivită, mai clară și ar exprima mult mai clar ceea ce suntem noi acum”, a declarat Sever Voinescu. El a adăugat că, în materie de sigle, “este limpede că trebuie lucrat cu simbolurile deja consacrate ale curentului popular în Europa”.
Voinescu susține că, la modul în care se discută în interiorul PDL, nu vor exista martiri ai reformei în partid. Voinescu susține că mișcarea pentru reformarea internă a PDL nu va duce la tensiuni interne sau la represalii împotriva unor democrat-liberali. “Eu știu că presa adoră să mediatizeze eventualii martiri ai reformei, dar ei nu există și, dacă lucrurile merg înainte astfel, nici nu vor exista”, arată deputatul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns