Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FMI anticipează un milion de șomeri până în iulie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şomajul va continua să crească până la jumătatea acestui an și ar putea atinge un milion de persoane, a declarat miercuri șeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks. “Personal, cred că șomajul va continua să crească probabil până la mijlocul anului. Per total, un milion de șomeri este cu siguranță posibil”, a spus Franks. El a arătat că există o necesitate pentru reducerea cheltuielilor salariale ale statului, aceasta putând fi realizată fie prin micșorarea cu 10% a numărului angajaților din sistemul public, fie prin reducerea salariilor acestora.
“În realitate, o combinație dintre cele două este cea mai potrivită. Care va fi mixul exact, rămâne ca Guvernul să decidă”, a spus Franks.
Reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atât prin scăderea masei salariale, cât și prin disponibilizarea de personal, contribuția acestor măsuri urmând să fie decisă de Guvern, a declarat șeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks. “Ca să reduci cheltuielile de personal sunt două căi. Prima – să dai salariile în jos – sau a doua – să dai afară angajați. Guvernul a ales o combinație. Salariile au fost înghețate. (…) Vor fi și unele reduceri de personal. Mixul exact este ceva ce am lăsat la atitudinea Guvernului. Există o anumită flexibilitate”, a explicat Franks. “Board-ul se va întâlni pentru a aproba livrarea următoarelor două tranșe după 15 februarie. Politica FMI este că, după aprobare, banii se livrează în 48 de ore. În tot cazul, tranșele vor fi livrate până la finalul lunii”, a spus Franks.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns