Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In vremuri de criza infloreste contrabanda cu tigari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In numai 24 de ore politistii de frontiera au confiscat 7.880 pachete cu tigari de provenienta ucraineana

[slideshow id=2229]

Miercuri seara, lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au oprit in trafic, pentru control, pe strada Mihai Viteazul din Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Ford Mondeo. La controlul efectuat asupra masinii au fost descoperite, pe bancheta din spate, doua sacose cu tigari de provenienta ucraineana. Marfa apartinea lui Sergiu V., 31 de ani, din municipiu, aflat in calitate de pasager, si care nu a putut prezenta documente de provenienta. In urma inventarierii bagajelor personale s-a constatat ca in sacose erau 430 pachete cu tigari de contrabanda si de la Duty Free, in valoare de 1.763 lei. Sergiu a declarat politistilor ca a cumparat tigarile de la mai multe persoane necunoscute si intentiona sa le comercializeze in Piata Agroalimentara.

Joi dimineata, in jurul orei 5, in Punctul de Trecere a Frontierei Sighet s-a prezentat, pe sensul de intrare in Romania, cetateanul ceh Robert S., 30 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, cu numere de inmatriculare specifice statului ceh. Pe baza unei analize de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii Biroului Vamal au procedat la efectuarea unui control amanuntit al masinii. Si n-au gresit in luarea acestei decizii, pentru ca in podeaua si plafonul masinii au gasit ascunse 1.000 pachete de tigari marca “Next”, in valoare de 4.120 lei. Conform legislatiei in vigoare, cantitatea de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, cetateanul ceh fiind sanctionat contraventional cu amenda de 10.000 lei, iar autoturismul a fost confiscat.

Avea portbagajul plin de marfa

La numai patru ore de la producerea evenimentului de mai sus, politistii de frontierea au oprit in trafic pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de Alexandru V., 49 de ani, din Sighetu Marmatiei. In urma controlului efectuat, politistii au descoperit in portbagajul autoturismului cantitatea de 420 pachete cu tigari de contrabanda de diferite marci, in valoare totala de 1.730 lei. Alexandru a declarat ca intentiona sa le comercializeze pe raza municipiului. A primit o amenda contraventionala de 1.500 lei, iar tigarile au fost confiscate. Asa cum e normal in relatiile “comerciale” de acest tip, si aici intalnim diviziunea sociala a muncii, in sensul ca unii trec tigarile de contrabanda peste frontiere, iar altii se ocupa cu vanzarea lor.

Activitate de comert cu astfel de produse desfasura joi dimineata Elisabeta T., din Baia Mare, in zona Pietei Albina. De la comercianta ambulanta politistii au ridicat in vederea confiscarii 6.030 pachete de tigari netimbrate in Romania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns