Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aproape toate spitalele din Maramures au restante la plata salariilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Desi pana in martie ar trebui achitat si cel de-al 13-lea salariu pe 2009, acest lucru nu va fi posibil

Cadrele medicale nu vor avea parte de majorari salariale in acest an. Toate salariile au fost inghetate. Cu toate acestea, sindicalistii Sanitas Maramures sustin ca vor face tot posibilul ca angajatii din cadrul unitatilor medicale sa isi primeasca toate drepturile salariale. Este vorba de tichetele de masa, al 13-lea salariu, precum si cele doua prime de stabilitate.

[slideshow id=2284]

“Acolo unde se va incerca “ciupirea” din salariile angajatilor din sistemul de sanatate, nu vom ezita sa dam conducerea in judecata. Intelegem ca s-au inghetat salariile, dar chiar daca se fac calcule pe baza noii grile de salarizare acestea nu por fi diminuate”, sustine Mircea Ciocan, presedintele Sanitas Maramures. Mai mult, liderii de sindicat ii indeamna pe angajatii din acest sistem sa le aduca la cunostinta astfel de situatii daca vor exista.

In alta ordine de idei, Mircea Ciocan a facut precizari in privinta acordarii drepturilor salariale, respectiv a tichetelor de masa, al 13-lea salariu si a celor doua prime de stabilitate. “Toti angajatii din Sanatate vor primi in continuare tichete de masa. Conform Legii 95 se precizeaza faptul ca toate unitatile publice finantate din venituri publice pot acorda in continuare aceste tichete. Se fac speculatii pe baza ordonantei care a aparut la finele anului trecut. ~nsa aceasta era o masura luata doar in cazul personalului bugetar. Deja directorii manageri de la unele spitale “testeaza” reactia angajatilor sperand ca acestia sa se resemneze si nu isi vor mai cere drepturile”, este de parere Mircea Ciocan.

Spitalul din Sighet, silit de instanta sa achite angajatilor 2.000.000 lei

Iata ca in continuare unele spitale au datorii din anii trecuti fata de angajati. Pentru a  fi siguri ca acestea vor fi acordate in acest an Sanitas Maramures a incheiat protocoale cu directorii manageri. “Spitalul Judetean Baia Mare, cel din Borsa, Cavnic, Sighet si Targu Lapus au datorii in acordarea celui de al 13-lea salariu pentru anul 2008, dar si in acordarea unei prime de stabilitate. Nu se poate vorbi inca de cel de-al 13-lea salariu aferent anului 2009 care trebuie platit pana in luna martie. Asta pentru ca nu sunt bani. Ar fi nevoie de peste 10.000.000 lei”, a precizat Ciocan. Dar mai sunt unitati unde directorii manageri au facut eforturi pentru a achita aceste drepturi salariale. Printre acestia se numara Spitalul de Pneumofitziologie Baia Mare, Spitalul de Boli Infectioase, Dermatovenerologie si Psihiatrie Baia Mare, precum si Centru de Sanatate :omcuta Mare care sunt la zi la acest capitol. “Cele mai mari datorii le are insa Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. Avand in vedere ca nu au fost acordate aceste sporuri in perioada 2007-2009 l-am dat in judecata. asa ca am castigat procesul iar suma pe care angajatii de acolo trebuie sa o primeasca se ridica in total la 2.000.000 lei”,a  specificat interlocutorul nostru.

Sindicalistii Sanitas Maramures ii asigura pe toti angajatii care lucreaza in domeniul medical ca isi vor primi toate restantele acumulate de unitatile spitalicesti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns