Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stare tensionata la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sunt semnale ca s-a cerut revizuirea organigramei pentru reducerea cat mai mult a cheltuielilor institutiei

[singlepic id=3669 w=320 h=240 float=]

Stare de lucru tensionata la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures. De acest lucru se plang angajatii care lucreaza in casele de tip familial din judet. Sindicalistii Sanitas Maramures sustin ca au cerut de urgenta o intalnire cu Nicolae Boitor, directorul general al DGASPC, pentru a discuta despre acest subiect. De asemenea, sindicalistii sustin ca sunt impotriva acestei tehnici de a rezolva “pe sub masa” problemele existente in cadrul institutiei respective. Pe de alta parte, Nicolae Boitor spune ca a cerut directorilor adjuncti sa se sfatuiasca cu sefii de centre tocmai pentru a lucra la o schema de personal.

Este cunoscut faptul ca la nivelul fiecarei institutii bugetare finantarea s-a redus in comparatie cu 2009. Situatia este asemanatoare si la DGASPC Maramures, care a primit in acest an doar 82% din fondurile avute in cursul anului trecut. De asemenea, sunt semnale ca s-a cerut si revizuirea organigramei de personal pentru reducerea cat mai mult a cheltuielilor institutiei. Este greu de luat o astfel de decizie, avand in vedere ca in prezent la nivelul Directiei se lucreaza cu lipsa de personal.

“Este imposibil sa faci reduceri cand lucrezi cu 300 de oameni sub grila de incadrare. Avem semnale de la sefii de centre cum ca sunt trecuti pe liste pentru a  fi disponibilizati. Am cerut o intalnire de urgenta cu conducerea Directiei pentru a vedea unde se pot face reduceri de cheltuieli. Vrem sa vedem si noi cum sunt folosite fondurile. Poate se pot face reduceri cu cheltuielile pe unele segmente si nu va fi nevoie sa se ajunga la disponibilizari”, este de parere Mircea Ciocan, presedinte Sanitas Maramures.

Sindicalistii, convocati la discutii

Nicolae Boitor sustine ca nu s-au intocmit liste cu persoane care urmeaza sa fie disponibilizate. Dimpotriva, directorii adjuncti s-au consultat cu sefii de centre pentru a vedea ce e de facut. “Este adevarat ca am primit costul mediu aferent unui copil precum si al personalului. Trebuie sa ne incadram in acesti bani, fie ca ne place sau nu. Vom analiza situatia existenta”, spune Boitor. Mai mult, acesta sustine ca a instiintat toate confederatiile sindicate din cadrul directiei sa participe la o intalnire marti, 9 februarie, de la ora 10, tocmai pentru a dezbate aceste probleme si a gasi solutii, astfel incat sa nu fie afectat personalul care lucreaza in cadrul acestei institutii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

In Maramures sunt 10 auditori energetici

Asculta acest articol Legislatia prevede obligativitatea certificarii energetice a locuintelor tranzactionate De la inceputul acestui an, legislatia prevede obligativitatea certificarii