Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Catolicii au sarbatorit Ziua Mondiala a Bolnavilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preotul Magász Jenö, deputatul Gheorghe Zoicas si asistentul universitar Calin Herteg au vizitat batranii din Baia Sprie

[slideshow id=2357]

Joi, catolicii din intreaga lume au sarbatorit “Ziua Mondiala a Bolnavilor”. In aceasta zi, atat credinciosii si preotii, cat si oficialitatile locale si judetene au participat la aceasta actiune, ajutand, rugandu-se, oferind cadouri sau discutand cu cei aflati in suferinta. Duminica trecuta, in cadrul slujbelor, preotii i-au indrumat pe credinciosi ca in aceasta zi sa mearga si sa viziteze macar un bolnav. Preotul paroh al Bisericii romano-catolice “Sf. Iosif” din Baia Mare, Magász Jenö, a facut o vizita la Caminul pentru Persoane Varstnice din Baia Sprie, insotit, printre altii, de deputatul Gheorghe Zoicas si de asistentul universitar Calin Herteg. S-au purtat discutii cu asistatii, explicandu-le semnificatia zilei si totodata motivul pentru care sunt prezenti in mijlocul lor. Preotul paroh le-a tinut un scurt cuvant de invatatura crestina, dupa care s-au rugat impreuna, multumind pentru binefacerile facute de Dumnezeu.

Mesaj pentru preoti si bolnavi

Oaspetii nu au venit cu mana goala la batrani. Din darurile lor bogate au oferit carti de rugaciune, medalioane,  pachete cu dulciuri, racoritoare si multe altele. Dar cel mai mult a contat prezenta lor in mijlocul varstnicilor.

“Importanta acestei zile vine de la Maria, cand, in urma cu 152 de ani, s-a aratat Sfintei Bernadeta la Lourdes. Acest loc a devenit un sanctuar al celor bolnavi. Acolo merg in fiecare an suferinzi din intreaga Europa pentru a se ruga spre insanatosire. Membrii societatii sunt batranii care in neputinta lor au nevoie de Dumnezeu. Oricat de mult ar evolua medicina, este nevoie de credinta pentru vindecare”, spune preotul Magász.

Initiatorul “Zilei Mondiale a Bolnavilor” a fost Papa Ioan Paul al II-lea a initiat, in anul 1997. De atunci in fiecare an Papa trimite un mesaj bolnavilor si preotilor pentru a-i sustine cu rugaciuni si a le alina suferintele.

Greco-catolicii si-au indreptat pasii in aceasta zi spre Spitalul Judetean. Dupa cum ne-a informat preotul vicar Simion Ilies, de la Episcopia greco-catolica de Maramures, Asociatia Medicilor Catolici, impreuna cu preotul paroh Vasile Ratiu i-au vizitat pe bolnavii din spital, oferindu-le iconite, pachete cu alimente, dar si rugaciuni pentru sanatatea lor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Luni este ultima zi de depunere a declaratiilor de venit Cei care au uitat sa depuna declaratiile