Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicatele din Romtelecom sunt cu ochii pe administratia societatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In companie sunt probleme de comunicare

[slideshow id=2353]

In perioada 10-14 februarie, Baia Mare gazduieste intalnirea Comitetului Director al Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii. Au participat 24 din cei 25 membri, alaturi de presedintele Ioan Andrei si vicepresedintii Felicia Muresan si Doru Dancus. Cu aceasta ocazie a avut loc si o conferinta de presa. Ioan Andrei, presedintele FSTC, a afirmat ca in momentul de fata pe piata comunicatiilor este o concurenta acerba. Romtelecom detine o cota de piata de aproximatiov 72% pe segmentul telefoniei fixe, procent care se regaseste si in Maramures. Pe plan local, in 2009 numarul abonatilor a scazut cu 3-4% fata de precentul, a mentionat Doru Dancus, presedintele Sindicatului Tehnic Romtelecom Maramures. In schimb, serviciile de internet si video au inregistrat o crestere cu 15-20% in perioada de comparatie. Ioan Andrei a subliniat ca actulalul contract colectiv de munca la nivelul companiei este valabil pana in vara viitoare si crede ca nu vor fi reduceri importante de posturi, cel putin din datele detinute acum. “Nu avem probleme legate de disponibilizari colective dar ne confruntam cu probleme de comunicare cu administratia. Din noua directori executivi ai companiei, unul singur este roman iar ceilalti provin din sase tari, avand mentalitati si modalitati de lucru diferite”, a adaugat acesta. Colegul sau de federatie, Doru Dancus, a reprosat si el ca actuala conducere nu tine cont de sugestiile sindicatelor. “Mesajele venite de la noi, nu neaparat din sfera relatiilor de munca, nu sunt luate in considerare, chiar daca propunerile sunt bune si sunt venite de la specialisti, oameni cu experienta”.

Metodele de evaluare sunt subiective

Sindicalistii au atras atentia ca sunt nereguli si in privinta metodelor de evaluare a performantelor angajatilor. “De multe ori administratia nu tine cont de metodele de evaluare si se iau decizii subiective pe care noi nu le agreem. Saptamana viitoare vom cere companiei sa prezinte o detaliere a modului de evaluare a performantelor pe anul trecut. Chiar daca acest lucru nu va avea efect pe partea reducerilor de personal, circula zvonuri care nu fac bine nici sindicatului nici companiei”, a afirmat Dancus. Presedintele FSTC a adaugat ca desi evaluarea performantelor este un proces uzual in marile companii, oamenii vad acest lucru ca o masura posibila de dat afara. Aceasta in conditiile in care salariatii s-au confruntat cu valuri masive de disponibilizari.

Daca in 2001, compania Romtelecom avea 50.000 de angajati, acum numarul salariatilor a ajuns la 9.800. Aceasta pentru ca “pe piata de telecomunicatii este o adevarata batalie, mai ceva ca la cursele de cai”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns