Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De Ziua Indragostitilor, vanatorii maramureseni au oferit sotiilor distractie la maxim

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Revelionul vanatorilor a reunit si oaspeti din Cluj si Vrancea

[slideshow id=2378]

Tinute alese, distractie la maximum, dar si un meniu pe cinste. Aceasta a fost atmosfera primei editii a Revelionului Vanatorilor, desfasurata sambata seara. Sotii au dorit sa isi impresioneze nevestele prin surprizele pe care le-au pregatit, iar doamnele au reusit sa “fure” privirile vanatorilor si pescarilor, fiind foarte frumoase si elegante. La distractia de la Hotelul “Mara” s-a alaturat si o piranda care impreuna cu Mercedes, sotu ei, au dat cu matura si au cersit chiar sub privirile comisarului sef Ioan Isac, seful IPJ Maramures. A fost sesizat si furtul unei lebede, in locul careia in mijlocul invitatilor a ajuns un ratoi. Dar totul s-a terminat cu bine, asa ca in cele din urma toti cei prezenti au fost invitati la dans. Trebuie remarcat faptul ca pe langa oamenii politici din judet la eveniment au participat si vanatori si pescari din Cluj si Vrancea.

Cu toate ca cea mai lunga noapte care face trecerea dintre ani a trecut de cateva saptamani bune, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Maramures a organizat Revelionul vanatorilor pentru a oferi un cadou sotiilor care de fiecare data ii asteapta rabdatoare cand sunt plecati pe teren. Mai mult, a fost si Ziua Indragostitilor, asa ca si doamnele au dorit sa fie la inaltime si nu au facut niciun fel de rabat atunci cand a fost vorba sa isi aleaga tinutele. Au fost zvonuri ca unele au chletuit chiar si 2.000 de lei pentru o rochie, iar altele, pentru a fi sigure ca vor fi cele mai frumoase, si-au comandat tinuta din strainatate.

“Am ales rochia special pentru acest eveniment si datorita culorii. Trebuie sa imi placa mie si sa ma simt bine in ea”, spune Eugenia Karenits. Printre rochii vaporoase si alte tinute de gala, am remarcat si o doamna imbracata in costum de vanatoare. Este vorba de dr. Ioana Mailatescu Sacalean, care ne-a spus ca niciodata nu a fost tentata sa isi schimbe tinuta la un astfel de eveniment.”Un costum de vanator ajunge si pana la 500 de euro, eu am dat 2.000 de lei si l-am facut special pentru aceasta ocazie. Asa voi veni intotdeauna imbracata in mijlocul vanatorilor”, ne-a asigurat doamna Mailatescu. Ne-au mai atras atentia si tinutele doamnelor Ioana Medan, Diana Pop, Adriana Balasfi, Camelia Manu,Voichita Osan. Si nu numai noi ne-am uitat admirativ la ele, ci si barbatii prezenti la acest eveniment.

Surprizele s-au tinut lant

Organizatorii au decis sa acorde diplome si celor care se implica mereu in activitatile desfasurate pe fondurile de vanatoare din judet. “Am acordat diplome, plachete si statuete celor mai merituosi vanatori si pescari. Este vorba de Vasile Dulf, pentru organizarea celor mai frumoase partide de vanatoare, dar si pentru modul de actionare in descoperirea braconajelor, Ioana Mailatescu Sacalean, pentru meritul de a fi prima femeie vanator din judet, avand o vechime de peste 20 de ani. Am acordat o diploma chiar si unui “intrus” care a veni la noi, Horatiu Colea, si echipei de vranceni, pentru integrarea excelenta in mirajul vanatorilor maramureseni. Acestia au impuscat chiar si un mistret la noi in judet. Au fost nominalizati si Liviu Copil si echipa de pescari clujeni, pentru lansarea unei invitatii la un concurs de pescuit, Calin Balasfi si Claudiu Radu, cei mai tineri vanatori, care au si primit “botezul” din partea membrilor AJVPS Maramures”, spune Radu George, director AJVPS Maramures.

Nu au fost uitati insa nici Voichita Osan, care are un umor aparte si de fiecare data ii binedispune pe cei din jur cu glumele sale, Mihai Grad, care s-a “grabit” sa isi depuna cerere pentru a iesi la pensie cu data de 1 martie, Doru Caraciuc, care a reusit sa isi indeplineasca cifra de recolta, Alin Cosan, care urmeaza cursurile facultatii de ingineria mediului, Anton Osvath, pentru eleganta tinutei de vanatoare, Gyuri Dobre, ales in functia de cel mai bun gospodar. Prima surpriza facuta reprezentantilor mass-media din judet a fost acordarea unor diplome pentru consecventa participarii la evenimentele organizate de AJVPS Maramures si relatarea in presa a tuturor aspectelor pozitive si negative din acest domeniu< este vorba de Delia Kovacs – Informatia Zilei de Maramures si Mica Svab – TL+.

Ramona Michis a castigat “Mistretul cu colti de argint”

Meniul a fost pe masura asteptarilor. Friptura din carne de mistret cu sos vanatoresc, rulou de vanat cu busuioc, snitel din caprioara, rulada vanatoreasca si multe alte preparate gustoase. In aplauzele celor prezenti a fost adus si tortul din ciocolata cu visine, “Cararea Vanatorului”. Dar unul dintre momentele mult asteptate de toata lumea a fost tombola. Asta pentru ca biletul pentru premiul cel mare, “Mistretul cu colti de argint”, a fost ascund tocmai intr-o geanta cumparata de sotia unui vanator. “Am cumparat 20 de bilete si am castigat markere, carioci, pasari impaiate si alte obiecte. Mistretul o sa-l gatesc pentru ca imi place foarte mult carnea de vanat si am experienta in domeniu”, ne-a spus castigatoarea Ramona Michis.

*****

Si pentru ca totul sa fie perfect si bine pus la punct, asa cum ne obisnuiesc organizatorii acestui eveniment de fiecare data, la miezul noptii un foc de artificii a impresionat pe toata lumea. Cei care se iubesc au avut inca un prilej de a se saruta si a se strange in brate, ca doar deja Revelionul vanatorilor se transformase in Valentine’s Day.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns