Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Takacs Csaba, confirmat în functia de presedinte executiv al UDMR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Takacs Csaba a fost confirmat în funcia de pre;edinte executiv al UDMR, în locul lui Kelemen Hunor, el fiind votat în unanimitate de Consiliul Reprezentanilor Unionali (CRU), reunit, sâmbătă, la Târgu Mure;. Takacs a fost confirmat ca pre;edinte executiv interimar al UDMR cu 91 de voturi din tot atâtea exprimate. El va îndeplini această funcie în perioada în care Kelemen Hunor î;i va exercita mandatul de ministru.

După anunul rezultatului votului secret al reprezentanilor CRU, Takacs s-a declarat onorat de “asemenea încredere”, care chiar îl “jenează”.

CRU l-a confirmat, tot cu unanimitate de voturi, pe fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor Tanczos Barna în funcia de vicepre;edinte executiv pentru administraia locală, în care îl desemnase, la sfâr;itul anului trecut, Kelemen Hunor.

Ambele numiri – a lui Takacs Csaba ;i a lui Tanczos Barna – aveau nevoie de confirmarea, prin vot, a CRU, relareaz[ Mediafax.

Conform Statutului UDMR, o persoană nu poate îndeplini concomitent funcia de pre;edinte executiv ;i o funcie guvernamentală. La cererea lui Kelemen Hunor, Consiliul Permanent al Uniunii l-a suspendat din funcia de pre;edinte executiv pe perioada în care ocupă funcia de ministru.

În urmă cu câteva săptămâni, la propunerea pre;edintelui UDMR, Consiliul Permanent al Uniunii l-a însărcinat pe Takacs Csaba cu îndeplinirea atribuiilor pre;edintelui executiv.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns