Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sindicalistii din invatamant nu sunt de acord cu introducerea cursurilor simultane

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei considera ca acest lucru va afecta in mod negativ procesul educational, mai ales la clasele V-VIII

[slideshow id=2406]

Sindicalistii maramureseni nu sunt de acord ca elevii de clasa a V-a sau a VI-a sa participe la ore alaturi de colegii lor mai mari, deoarece actul educational ar avea de suferit. Situatia comasarii unitatilor de invatamant, dar si a initierii de cursuri simultane dau mari batai de cap cadrelor didactice si nu numai.

Scandalul parintilor din Valeni a dat motiv de gandire reprezentantilor SLI Maramures. Acestia si-au exprimat dezacordul privind masura impusa de MECTS, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean, de reducere a cheltuielilor sub forma cursurilor simultane. In acest sens, Liviu Pop, presedintele SLI Maramures, a spus ca este de acord cu reorganizarea retelei scolare, prin desfiintarea centrelor de executie bugetara si formarea de institutii de invatamant la nivel de comuna, insa sindicatul nu va accepta ca masurile sa afecteze in mod negativ procesul educational.

28 de scoli ar putea sa-si piarda personalitatea juridica

Liviu Pop: “In acest moment, din informatiile noastre reiese faptul ca ar putea sa isi piarda personalitatea juridica 28 de institutii de invatamant din Maramures. In acest fel vor ramane 198 de scoli. De asemenea, centrele de executie bugetara vor fi desfiintate, iar cele 42 de posturi ramase libere vor fi directionate spre unitatile de invatamant. Astfel, fiecarui liceu ii vor fi distribuite din punct de vedere contabil cate o scoala sau o gradinita. Cu astfel de masuri suntem de acord, insa cu faptul ca am putea avea cursuri simultane, nu, pentru ca se pierde din calitatea actului educational. Cu atat mai mult daca vorbim de clasele V-VIII”.

Daca tot suntem la capitolul comasari, exista intentia ca elevii din patru sate din Tara Lapusului, respectiv Valenii Lapusului, Draghia, Baba si Dealu Mare sa mearga zilnic 10 kilometri pana la scoala din centru de comuna, Coroieni. Acest lucru nu ar fi o problema, deoarece sunt disponibile trei microbuze scolare.

Avand in vedere situatia de la Scoala din Valeni, presedintele SLI Maramures nu va accepta sub nicio forma punerea in vigoare a unor masuri de genul celor oferite de directiunea scolii din Calinesti, respectiv transportarea unui numar mai mare de elevi cu microbuzul decat capacitatea autovehiculului. Pop a mai precizat: “La un simplu calcul, transportarea elevilor costa mai mult decat mentinerea lor in scoli. Daca aflam ca se monteaza bancute intre scaune si se transporta mai multi copii decat permite legea, iar viata lor este pusa in pericol, vom fi primii care vom sesiza organele abilitate: Politia Rutiera, ISJ Maramures si nu in ultimul rand Directia de Protectie a Copilului”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns