Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In acest an pretul actiunilor s-a triplat in comparatie cu anul trecut

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In judet nu au avut loc fuziuni, achizitii noi, nu s-au semnat contracte importante

[singlepic id=563 w=320 h=240 float=]

Nici macar investitorii locali nu mai sunt intersati de actiunile societatilor maramuresene. “Referitor la societatile locale, din pacate nu s-a intamplat nimic in ultimul timp, este aceeasi apatie. Nu au avut loc fuziuni, achizitii noi, nu s-au semnat contracte mai importante. Tranzactiile se fac sporadic. ~n aceste conditii, jucatorii locali au investit mai putin in societatile maramuresene”, ne-a declarat Reghina Apan, directorul agentiei Carpatica Invest Baia Mare.

In schimb, s-au orientat spre alte actiuni care le-au adus profit. Este vorba de companiile din domeniul energetic. “Cresteri mai pronuntate au inregistrat la Transgaz si Transelectrica, pe fondul unor rezultate financiare mai bune decat asteptarile si a unor contracte mai mari ce se prefigureaza. La Transgaz, de exemplu, este vorba de participarea la unul din cele doua proiecte South Stream si Nabuco”, a subliniat interlocutoarea. Ea a adaugat ca pentru cei care vor sa investeasca pe termen lung, e bine ca aceste societati sa faca parte din portofoliul lor.

Cotatia SIF-urilor a scazut cu 10%

Reghina Apan a precizat ca Bursa se inscrie in continuare pe un trend ascendent, inceput din martie 2009. Rezultatele companiilor din tara dar si celor din statele dezvoltate arata revenirea inceata din recesiune. Cum Bursa anticipeaza fenomenul economic, ea a continuat sa inregistreze cresteri. Astfel, fata de luna martie a anului trecut, majoritatea actiunilor si-au triplat valoarea. ~nsa saltul trebuie tinut cont ca in februarie- martie 2009, au fost inregistrate minimele istorice ale ultimilor 10 ani ai Bursei de Valori Bucuresti si chiar daca s-au inregistrat aceste salturi inca suntem departe de preturile din 2007. Un mic recul au inregistrat actiunile societatilor de investitii financiare din cauza ca discutia referitoare la pragurile de tranzactionare s-ar putea sa se amane dupa Adunarile Generale ale Actionarilor, ale caror date inca nu au fost comunicate. Cotatiile lor au scazut cu 10% in ultimele doua saptamani, dupa ce anul acesta inregistrasera cresteri de 30%, a adaugat Reghina Apan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns