Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Directoarea Rodica Miclaus informeaza despre Programul de Dezvoltare Rurala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Se pot intocmi proiecte pe Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice

[singlepic id=1314 w=320 h=240 float=]

Executivul a aprobat, printr-o Ordonanta de Urgenta, derularea de fonduri nerambursabile ce pot fi accesate pe baza de proiecte, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Astfel, se pot intocmi proiecte pe Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice”, care are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale, contribuind astfel la cresterea numarului locurilor de munca si a veniturilor alternative in mediul rural. Spatiul rural eligibil pentru aceasta masura cuprinde totalitatea comunelor, ca unitati administrativ-teritoriale, impreuna cu satele componente.

Satele care apartin de orase si zonele periurbane nu sunt eligibile. Beneficiarii fondurilor nerambursabile sunt: microintreprinderile definite conform Legii 346/2004, persoane fizice – care se vor angaja ca pana la data semnarii Contractului de finantare sa se autorizeze cu statut minim de PFA> comunele prin reprezentantii legali, Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) si ONG-uri. In domeniul investitiilor in infrastructura de primire turistica intra constructia, modernizarea, extinderea si dotarea structurilor de primire turistice avand pana la 15 camere. Tipurile de structuri de primire care pot fi finantate prin aceasta masura sunt< vile, cabane turistice, campinguri, sate de vacanta, pensiuni turistice si agroturistice etc. Agroturismul reprezinta, practic, o imbinare a activitatilor agricole cu serviciile turistice in interiorul unei gospodarii agricole sau ferme. In cadrul pensiunilor agroturistice trebuie sa se desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura.

Cheltuielile neeligibile sunt de 100% pentru proiecte de pana la 200.000 de euro

~n domeniul activitatilor recreationale sunt eligibile investitiile in infrastructura turistica de agrement (spatii de campare, amenajari de spatii si piscine, achizitionarea de mijloace de transport traditionale pentru plimbari etc), iar in domeniul infrastructurii la scara mica investitiile pot viza construirea, modernizarea, dotarea centrelor locale de informare, dezvoltarea de sisteme electronice locale de rezervare pentru structurile de primire turistice din spatiul rural si conectarea la sistemele regionale si nationale, amenajarea de marcaje turistice. De asemenea, pot fi efectuate investitii in refacerea in scop turistic a vechilor trasee de cale ferata cu ecartament ingust. Sprijinul financiar acordat pentru investitii in interes public negeneratoare de profit este de pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a fi depasit plafonul de 200.000 euro/proiect. Pentru investitiile generatoare de profit, se acorda sprijin astfel: 70% din totalul cheltuielilor eligibile, fara depasirea sumei de 70.000 euro/proiect pentru proiectele de investitii in agroturism: 50% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 200.000 euro/proiect – pentru alte tipuri de investitii in turismul rural. Proiectele se depun la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPRDP) Maramures, director Rodica Miclaus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns