Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul din Cernesti vrea sa construiasca 10 case pentru specialisti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deja au fost depuse cereri de dascalii, medicii si politistii care fac naveta din Baia Mare

[slideshow id=2644]

Cu greu este atras un medic de familie sa lucreze in mediul rural. Asta pentru ca deseori nu are conditii optime unde sa isi desfasoare activitatea. Situatia este asemanatoare si in localitatea Ciocotis, apartinatoare comunei Cernesti. Acolo functioneaza un cabinet medical, in care doi medici de familie, prin rotatie, ofera consultatii populatiei. Numai ca spatiul respectiv este intr-o stare deplorabila, asa ca risca sa ramane fara aviz de functionare din partea Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Primarul comunei Cernesti, Marcel Garda, sustine ca are in vedere aceasta situatie si chiar se gandeste sa inchirieze o noua locatie. “In prima etapa am inchiriat un spatiu pe o perioada de cinci ani. Dar aceasta cladire este pe terenul domeniului public al statului avand inca doua componente< un magazin si o cofetarie. Vom evalua terenul si vom face o compensare intre spatiul respectiv si locatia pe care am inchiriat-o”, a  precizat  Marcel Garda.

Deja sunt solicitari pentru o casa din partea specialistilor

Avand in vedere ca sunt profesori, medici, dar si politisti care fac naveta din Baia Mare pentru a ajunge in localitatile din comuna Cernesti, primarul sustine ca va incerca construirea unor case pentru ei.

“Prin programul stabilit de Guvernul Romaniei, “10 case pentru specialistii din localitati”, speram sa reusim si noi sa primim fonduri. Deja au fost depuse cereri in privinta aceasta de dascalii, medicii si politistii aflati in aceasta situatie. Ei vin zilnic din Baia Mare in Cernesti, Trestia si alte localitati apartinatoare. Avem un teren cu posibilitate de racordare la utilitati, apa, energie electrica si gaze. Speram sa fim si noi inclusi in acest proiect. Avem deja facut studiul geo si daca vom fi finantati cu siguranta vom reusi sa oferim aceste case”, a mai adaugat Garda. Dascalii care fac naveta se plang ca cel putin un sfert din salariu il cheltuiesc pe transport fara a le fi decontate sumele respective. Din aceasta cauza se gandesc serios, daca situatia nu se va schimba, sa isi caute un loc de munca in Baia Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns