Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Victor Ponta: PDL nu va renunţa la schimbarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, în comuna arădeană Vladimirescu, că PDL nu va renunţa la schimbarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului şi a afirmat că „problema nu e Geoană, ci funcţia de preşedinte al Senatului“, transmite corespondentul NewsIn. “PDL nu a renunţat la schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Dacă credeţi că PDL renunţă vreodată la o bătălie pentru vreo funcţie sau pentru vreun avantaj vă înşelaţi. Cei de la PDL nu au renunţat. Pur şi simplu şi-au dat seama că e o batjocură la adresa omului care aşteptă de la PDL să se ocupe de problemele economice şi sociale, şi nu de o nouă funcţie. Şi constituţional şi juridic lucrurile sunt foarte clare, pentru toată lumea, chiar şi pentru preşedintele Traian Băsescu, care, după întâlnirea cu noi, cred că o să citească şi articolele 174 şi 178 din Tratatul de la Lisabona şi o să vadă cât de importante sunt regiunile pentru o ţară europeană“, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a mai spus că Mircea Geoană ocupă în mod constituţional funcţia de preşedinte al Senatului. „Problema nu e Mircea Geoană. Problema PDL e funcţia de preşedinte al Senatului, ocupată în mod corect, constituţional şi în urma voturilor oamenilor, de către PSD, şi cred că doar dacă puterea în acest moment aparţine PDL nu înseamnă că tot ce mişcă în această ţară trebuie să fie portocaliu“, a mai afirmat Ponta.

Victor Ponta şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, participă, miercuri, în comuna Vladimirescu la o întâlnire informală cu reprezentanţii organizaţiilor din judeţul Arad.

Lucrările Senatului de miercuri au fost deblocate temporar după ce liderul grupului PDL Traian Igaş a anunţat că democrat-liberalii doresc să legifereze, pentru a nu bloca activitatea acestei Camere. Igaş a precizat însă că demersurile făcute de democrat-liberali privind revocarea “rămân în continuare”, doar că i se lasă lui Mircea Geoană timpul rezonabil de a se adresa CCR, aşa cum a anunţat săptămâna trecută.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns