Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doi tineri din Poienile de sub Munte au incercat sa treaca peste Tisa tigari de peste 100.000 euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Contrabandistii nu si-au luat liber nici de Sarbatorile Pascale

[slideshow id=2919]

Politistii de frontiera maramureseni au surprins si retinut, exact cu o ora inainte de inceperea slujbei de Inviere, doi tineri din Poienile de sub Munte, care desfasurau actiuni de contrabanda pe malul raului Tisa, pe raza localitatii Sarasau. Cei doi s-au gandit probabil ca in Noaptea Sfanta le va fi mult mai usor sa insele vigilenta frontieristilor, dar lucrurile nu au stat tocmai asa. Din nefericire pentru ei, politistii le-a intins navodul, i-au prins, iar judecatorii sigheteni i-au trimis dupa gratii pentru 29 de zile. Asta in cazul in care judecatorii de la Tribunalul Maramures nu-i elibereaza in urma recursului, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta cu alti 15 traficanti de tigari.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul Inspectoratului Politiei de Frontiera, s-au luat masuri specifice pentru contracararea unor actiuni de contrabanda. Astfel, in zona comunei Sarasau, politistii au trecut la supravegherea zonei de competenta, avand informatii ca aici se va desfasura o actiune de mare amploare. Agent Iulia Stan, purtator de cuvant al IJPF Maramures: “In data de 3 aprilie, in jurul orei 23, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un microbuz care se indrepta spre linia de frontiera, mai exact spre malul Tisei. Politistii nostri au mai observat ca o barca pneumatica traverseaza raul Tisa, dinspre Ucraina spre Romania, pe directia microbuzului. Barca a ajuns pe malul romanesc, unde marfa a fost descarcata, dupa care s-a intors pe malul ucrainean. La cateva minute a ajuns si microbuzul la locul unde s-a descarcat incarcatura. Din autovehicul au coborat doi barbati care au inceput sa incarce mai multe colete voluminoase. Imediat au intervenit politistii de frontiera care au procedat la somarea prin voce a celor doi. Acestia s-au conformat somatiilor asa ca au fost retinuti si ulterior identificati. Este vorba de Ioan H., 29 de ani, si Mihai H., 24 de ani, amandoi din Poienile de sub Munte”.

Cei doi au fost arestati preventiv

In urma inventarierii coletelor incarcate in microbuz, s-a stabilit ca sunt 100 baxuri cu 50.000 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 euro. Ioan si Mihai au declarat ca au cumparat tigarile de la niste uncraineni pe care nu-i cunosc, cu intentia de a le comercializa pe piata neagra. Celor doi li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la contrabanda. ~n plus, Ioan va fi cercetat si pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis. Procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures a emis ordonata de retinere pentru 24 de ore. In ziua de Pasti, Ioan si Mihai au fost prezentati instantei din cadrul Judecatoriei Sighetu Marmatiei, care a decis eliberarea pe numele lor a doua mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. Cercetarile sunt continuate de catre procuror si politistii de frontiera delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale. Se va incerca si identificarea cetatenilor ucraineni implicati in acest caz. Pentru asta, politistii de frontiera maramureseni au informat autoritatile ucrainene, urmand sa se desfasoare in comun masuri specifice de identificare si retinere a lor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns