Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In Maramures, 70% din posturile neocupate de personalul TESA din spitale vor fi desfiintate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru reducerea cheltuielilor se ia in calcul diminuarea numarului de paturi la fiecare unitate

[slideshow id=2967]

Spitalele din judetul Maramures au fost evaluate pentru a se gasi metode astfel incat sa se diminueze costurile existente la ora actuala pe acest segment, dar si pentru a se pastra confortul si tratamentele la standarde ridicate pentru pacienti.

Una dintre solutii ar fi reducerea numarului de paturi la toate unitatile spitalicesti din judetul nostru.

“Fiecare spital in parte a fost analizat si sub titlu de propunere se cauta solutii pentru reducerea cheltuielilor, luandu-se in calcul reducerea numarului de paturi. Sunt vizate toate spitalele si absolut toate sectiile. Poate exceptie se va face la sectiile mari, precum Oncologie, Hematologie, Cardiologie, Chirurgie etc. Se doreste ca medicii sa fie preocupati doar de pacient, sa ii ofere un tratament eficient si sa nu isi faca griji in permanenta asupra numarului de paturi a unei sectii”, a precizat dr. Rares Pop, director medical al Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Se doreste aducerea costurilor spitalizarii de zi la acelasi nivel cu cea continua

Una dintre solutiile gasite pana in prezent ar fi aducerea costurilor spitalizarii de zi la acelasi nivel cu a costurilor spitalizarii continue. Astfel, vor fi spitalizati doar pacientii cu probleme grave de sanatate. “Nu trebuie sa scapam din vedere introducerea spitalizarii de zi. Un lucru important avand in vedere ca astfel paceintul beneficiaza de tratament adecvat, nefiind neaparat nevoie ca acesta sa stea in spital multe zile, ci doar pe parcursul unor ore. Numai ca, din nefericire, in prezent decontarea spitalizarii de zi nu este la fel ca si in cazul unei zile din spitalizarea continua. Asa ca se incearca reglementarea acestui aspect. Doar daca se va rezolva aceasta problema, in aceste conditii s-ar putea face, prin contractul cadru incheiat cu CAS Maramures, sa creasca numarul serviciilor medicale, obtinandu-se o capitalizare mai mare pentru fiecare spital”, spune dr. Rares Pop.

Tot pentru a se reduce cheltuielile din unitatile spitalicesti se ia in calcul si reducerea personalului. Nu este vorba de medici, asistenti medicali, unde numarul este insuficient, ci personalul TESA. Astfel, in prima etapa, se va reduce cu 70% numarul de posturi neocupate si bugetare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns