Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liceenii de la CN “Mihai Eminescu” au plantat puieti de carpen

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Actiunea face parte din proiectul educational “Scoli pentru un viitor verde”

[slideshow id=3016]

Elevii de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Baia Mare nu au tinut cont de vremea urata. In cursul zilei de vineri, 20 de liceeni de clasele IX-XI, alaturi de cateva cadre didactice au iesit in fata institutiei de invatamant pentru a planta puieti de carpen. Actiunea face parte din proiectul educational “Scoli pentru un viitor verde”, proiect care se deruleaza in mai multe tari din Europa. Chiar daca a plouat, elevii au plantat nici mai mult nici mai putin de 400 de puieti. Pentru inceput ei au amenajat gardul viu, dupa care au trecut la amenajarea intregului spatiu verde.

Proiectul “Scoli pentru un viitor verde” este coordonat de dr. Ileana Vasilescu, profesoara de geografie, Laura Nagy, profesoara de biologie si Ramona Muresan, profesoara de geografie, toate de la Colegiul National “Mihai Eminescu”.

Ileana Vasilescu ne-a declarat< “Actiunea pe care am efectuat-o este a doua activitatea practica din proiectul “Scoli pentru un viitor verde”. Desigur ca vom mai avea si alte patru activitati teoretice si practice si simpozionul judetean “Un singur mediu, mai multe specii, un singur viitor”, care se va desfasura de Ziua Mediului, in 5 iunie. Tot atunci se va finaliza proiectul “Scoli pentru un viitor verde”. De asemenea, participarea la concursul pentru obtinerea titlului de scoala verde va avea loc in 7 iulie”.

Cel de-al doilea proiect al colegiului este “Atitudinea si comportamentul, primii pasi pentru mentinerea durabilitatii mediului” si are ca scop formarea unui comportament corespunzator privind natura atat al tinerilor, cat si al adultilor. Pe langa cele trei cadre didactice implicate in primul proiect la aceasta isi vor mai aduce aportul Ioan Trifoi, profesor de fizica, Ionel Bud, profesor de chimie, Nicoleta Predoiu, profesor de chimie, pr. Florina Nechita, profesor de religie, si Ionut Covaciu, profesor de geografie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns