Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la ICCJ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost luat cu ambulanţa de la instanţa supremă, după ce vineri acesta a reclamat o stare de rău, timp în care şedinţa de judecată a continuat, avocaţii invocând o excepţie de neconstituţionalitate.

În jurul orei 13.30, vizionarea materialelor audio-video în procesul lui Traian Remeş a fost amânată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma solicitării lui Ioan Avram Mureşan, inculpat în cauză, de a fi chemată o ambulanţă.

Fostul ministru al agriculturii le-a arătat magistraţilor că are glicemia ridicată pe fondul stresului din timpul şedinţei, motiv pentru care a cerut sosirea unei ambulanţe atunci când instanţa se pregătea să studieze probele audio-video.

Ioan Avram Mureşan avea asupra lui un dispozitiv electronic de măsurare a glicemiei pe care l-a şi folosit în timpul procesului, constatând astfel că nivelul glicemiei sale a urcat. Totul s-a petrecut în momentul în care instanţa şi reporterii din sală se pregăteau să vizioneze pe un monitor probele audio şi video ale procurorilor DNA din acest dosar.

Anterior, avocaţii au cerut judecătorilor să ia în discuţie o excepţie de neconstituţionalitate, dar instanţa a decis să amâne discutarea acesteia după vizionarea probelor.

Cei trei magistraţi ai completului care judecă dosarul “Caltaboşul” au decis să suspende pentru un sfert de oră şedinţa de judecată, pentru a putea chema o ambulanţă la instanţă.

Între timp, ambulanţa l-a luat pe Mureşan, iar avocaţii au susţinut excepţia de neconstituţionalitate, relateaz[ Mediafax.

Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan, de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie , în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns