Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bibliotecari baimareni, invitati la un simpozion national organizat la Braila

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Participantii s-au bucurat de un schimb de idei inovatoare si de ospitalitatea desavarsita a gazdelor

[slideshow id=3064]

In perioada 15-16 aprilie, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” din Braila s-a desfasurat “Simpozionul National “Mijloace moderne de atragere a publicului in biblioteca”. La invitatia primita, Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” a participat cu trei prezentari power-point, respectiv “Activitatile extra muros, modalitate efcienta de atragere a nonutilizatorilor copii la biblioteca”, realizata si sustinuta de bibliotecara Paula Rus, “De la carte la film si inapoi, iarasi, la carte” – Laura Horvath si “Literatura contemporana – domeniu atractiv al competitiilor intre liceenii baimareni” – Corina Martin Sandor. De asemenea, biblioteca baimareana a participat si cu cateva afise de biblioteca realizate de Firuta Somcutean, care s-au alaturat altor afise trimise de biblioteci din tara, toate constituindu-se intr-o expozitie de afise.

Mape cu diplome si CD-uri

Alaturi de Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” au mai participat si Biblioteca Academiei Romane, Biblioteca Nationala a Romaniei, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara Iasi, precum si biblioteci din Brasov, Constanta, Galati, Neamt si Vrancea, cu prezentari deosebit de interesante menite sa ridice calitatea serviciilor.

In deschiderea simpozionului, gazdele, Adrian Dragos Neagu, director Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, dr. Eduard Claudiu Braileanu, sef serviciu Relatii publice din aceeasi institutie, si Monica Grecu, specialist relatii publice IREX, au subliniat importanta unui schimb de experienta intre biblioteci in vederea atragerii publicului la biblioteca si fidelizarii acestuia fata de diversitatea serviciilor si programelor oferite, in contextul actual al exploziei informationale si al dezvoltarii noilor tehnologii ale informatiei.

Corina Sandor ne-a declarat< “Temele propuse pentru discutie au fost< “Biblioteca si categoriile defavorizate de public”, “Publicul activ pe piata muncii versus utilizator inactiv al Bibliotecii”, “Atragerea la biblioteca a prescolarilor si elevilor si “Ghid de bune practici in atragerea si fidelizarea publicului”. Fiecare participant a primit cate o mapa continand o diploma, programul simpozionului si un CD cu toate prezentarile sustinute. Astfel, bibliotecarii prezenti la manifestare pot impartasi colegilor din bogata experienta profesionala acumulata. De-a lungul celor doua zile, participantii baimareni s-au bucurat de un schimb de idei inovatoare si de amabilitatea si ospitalitatea desavarsita a gazdelor”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns