Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a dat startul Concursului National “Icoana din sufletul copilului”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Olimpiada de mestesuguri traditionale participa peste 80 de scoli

[slideshow id=3059]

Miercuri, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare s-a dat startul celei de-a X-a editii a Olimpiadei de mestesuguri traditionale, care este o sectiune a concursului national “Icoana din sufletul copilului. Concomitent cu acest eveniment a avut loc si manifestarea cultural religioasa “De la Inviere la Inaltarea Domnului. Printre invitati s-a numarat si ~nalt Prea Sfintitul Justin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramuresului si Satmarului, preot Milan Balan, Maria Gligan, inspector de religie, Amelia Baciu, inspector de specialitate, si Gelu Todorut, directorul Casei Corpului Didactic Maramures. Manifestarea este organizata de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, MECTS, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Casa Corpului Didactic Maramures si Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare.

Expozitie de icoane pe stica si lemn

Concursul national “Icoana din sufletul copilului” s-a desfasurat pe sectiunile: icoane pe stica, icoane pe lemn, desene, creatii literare, mestesuguri specifice zonelor din judetul Maramures. ~n deschiderea manifestarii elevii din Grosii Tiblesului au interpretat doua pricesne, dupa care invitatii au trecut la vizitarea expozitiei, care va fi deschisa pana in data de 6 mai. Si Inalt Prea Sfintia Sa Justin Sighetanul a vizitat minunata expozitie de icoane pe stica si lemn, mestesugurile specifice Maramuresului, si a ramas placut surprins de frumusetile realizate de elevi. Mentionam faptul ca la editia din acest an si-au adus aportul la aceasta manifestare peste 80 de unitati de invatamant din Maramures, 500 de elevi si 100 de cadre didactice. Castigatorul premiul I la concursul national “Icoana din sufletul copilului” va participa in luna august la faza nationala a concursului, care se va desfasura la Sibiu, iar in decembrie la faza finala organizata de Patriarhia Romana.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Băsescu cade tot în picioare

Asculta acest articol “Băieți, politica e un joc dur, pentru bărbații adevărați”, pare să le spună Traian Băsescu “băieților” adunați