Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agricultorii seineni s-au intalnit cu colegii din Ungaria

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de afaceri romano-ucrainean din Seini, in parteneriat cu Primaria Seini au organizat o intalnire cu reprezentantii firmei Készenlét Zrt din orasul Pápa (regiunea Veszprém). Subiectul a interesat si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, motiv pentru care au fost prezenti la Seini specialistii Ioan Chiorean, director coordonator adjunct, consilierul Garofita Moldovan si Stefan Szilagyi.

La prezentare au participat fermieri din zona seineana, primarul Mihai Apan, din Apa, reprezentanti ai primariei din Cicarlau, consilieri locali din Seini etc. Discutiile au fost moderate de primarul Zamfir Adoreanu Kraiger, iar traducerea a fost asigurata de viceprimarul Nicolae Szekely, sprijinit de Maria Sike si Iosif Czeiszperger Iosif. Au fost prezentate utilajele agricole de origine italiana, finlandeza, slovaca.

Primarul seinean a transmis interesul directorului coordonator al Directiei Agricole Maramures, Anton Rohian, pentru rase de vaci de carne si un hipodrom, cererea fiind notata de oaspeti. S-a discutat si despre o noua intalnire pe probleme concrete la Seini sau Baia Mare. A fost avansata chiar si ideea unei vizite de lucru in Ungaria pentru a vedea cea mai mare fabrica din Europa de biogaz.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns