Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trupa de teatru a Penitenciarului a prezentat un spectacol in Piata Revolutiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Persoanele private de libertate s-au implicat si in igienizarea Vaii Usturoiului

[slideshow id=3111]

Dupa ce au igienizat zona Vaii Usturoiului, iata ca vineri, persoanele private de libertate au fost prezenti in Piata Revolutiei. Asta pentru a prezenta tuturor care s-au aflat in zona o piesa de teatru.

“Suntem prezenti cu piesa “Caietul albastru”, prelucrare dupa Daniil Harms, de Marian Ilea. Aceasta a fost pusa in scena si la Festivalul National al Detinutilor “Exit”, organizat la Teatrul Nottara din Bucuresti. Trupa Medio Monte Circus este formata din cinci persoane private de libertate, dar acum sunt prezente aici doar trei. Este o premiera aceasta actiune in aer liber. Incercam sa constientizam societatea asupra importantei mentinerii unui mediu curat si totodata sa dezvoltam ideea de implicare benevola in randul persoanelor private de libertate”, a punctat subcomisar Mihaela Pintea Traian, psiholog in cadrul Penitenciarului.

A fost organizat marsul “Voluntariada”

Printre cei care au fost sa vizioneze momentele prezentate de detinuti au fost si alti naua colegi de-ai lor. Insa, inainte ca acestia sa isi prezinte spectacolul, elevii Colegiului National “Mihai Eminescu” au prezentat o parada de moda cu creatii vestimentare eco. In preajma acestora s-au strans in cateva minute multi curiosi. Unii stiau despre actiune, altii insa au dorit sa afle ce se intampla. Nu mica le-a fost uimirea tuturor in momentul in care au aflat ca alaturi de ei sunt si persoane private de libertate.

“Sunt si ei oameni. Au gresit, asa ca au fost pedepsiti. Dar cu siguranta este bine ca mai sunt scosi din penitenciar. Asa vor intelege ca au gresit si nu vor mai repeta aceleasi greseli dupa ce vor fi liberi”, ne-a spus Maria Moldovan, 62 de ani. Toti cei implicati in actiunile desfasurate in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului au pornit intr-un mars stradal denumit “Voluntariada”. Plecarea a fost din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, defiland prin centrul nou al orasului. Cu totii au dorit astfel sa atraga atentia asupra importantei de a avea un mediu inconjurator curat, dar si a implicarii tuturor, indiferent de varsta, ca voluntar. Manifestarile se vor incheia azi, cu o excursie pe Valea Usturoiului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Coaliţia rezistă

Asculta acest articol S-a văzut după şedinţa coaliţiei de la guvernare că toate scenariile cu dezmembrarea, descompunerea acesteia nu pot