Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociaţia 21 Decembrie solicită anularea certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asociaţia 21 Decembrie solicită anularea certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu cu argumentul că, potrivit unui document din dosarul Revoluţiei, acesta ar fi decis, în calitate de preşedinte al CFSN, ca toţi activiştii de partid să rămână în funcţie.

“Vă solicităm să dispuneţi anularea certificatului de revoluţionar al numitului Ion Iliescu şi să propuneţi preşedintelui României retragerea titlului atribuit”, se arată în documentul înaintat de ”Asociaţia 21 Decembrie 1989” şefului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

În solicitare se argumentează că, în urma studierii actelor din dosarul 97/P/1990 ce are ca obiect identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de moartea sau reţinerea mai multor mii de participanţi la evenimentele din decembrie 1989, reprezentanţii Asociaţiei au descoperit ”fapte noi, de natură să conducă la anularea certificatului de revoluţionar”.

Reprezentanţii Asociaţiei susţin că, din jurnalul acţiunilor de luptă întocmit de UM 1918 IANCA, reiese că fostul preşedinte ”a acţionat împotriva dezideratelor manifestanţilor care, în decembrie 1989, cereau înlăturarea regimului comunist”. ”Potrivit jurnalului de luptă menţionat mai sus, numitul Ion Iliescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a hotărât că <toţi activiştii de partid rămân în funcţiile actuale>”, se arată în solicitarea revoluţionarilor, relateaza Newsin.

Aceştia menţionează că Legea 42/1990 şi Legea 341/2004 prevăd că de certificatul de revoluţionar pot beneficia persoanele care ”au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, ca semn al recunoştinţei”.

”Atragem atenţia că acesta beneficiază de drepturile conferite de Legea recunoştinţei de aproape 20 de ani, motiv pentru care vă solicităm să luaţi măsuri pentru ca această situaţie să nu mai persiste, iar banul public să fie folosit pentru reabilitarea persoanelor care au avut de suferit în decembrie 1989”, se arată în scrisoare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

S-a dat startul pentru demagogie

Asculta acest articol După o lungă pauză, luni partidele politice sunt invitate la palatul Cotroceni. Președintele începe seria de consultări