Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O specialista din Olanda a venit in judet sa ne dea lectii in legumicultura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Irene Langendyk se ocupa cu proiecte de dezvoltare in tarile mai slab dezvoltate din Europa

[slideshow id=3185]

Asociatia “Legumicultorul Danesti” a primit vizita Irenei Langendyk, presedinta Grupului de Dezvoltare Wom din Olanda, care se ocupa cu proiecte in tarile mai slab dezvoltate din Europa. Cu aceasta ocazie intentioneaza sa implementeze un proiect legumicol in judetul nostru, in acest sens pregatind terenul pentru stafful grupului olandez, care va veni in august pentru a-i instrui in tainele legumiculturii olandeze bine dezvoltata la nivel european.

Totodata, la sugestia directorului Directiei Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Maramures, Anton Rohian, presedinta Irene va cauta si incerca sa atraga investitori olandezi, nu numai in legumicultura, ci si in cresterea animalelor, in special al celor pentru carne. La Danesti, cei 22 de legumicultori din asociatie lucreaza 43 ha de teren pe care produc numai legume. Presedintele Vasile Tinc ne-a declarat< “Vrem o relatie intre noi si legumicultorii olandezi pentru a ne sprijini in modernizarea tehnicii de producere a legumelor. Importante au fost si discutiile legate de posibilitatea comercializarii legumelor pe care le producem”.

Au fost vizitate mai multe ferme

Insotita de presedintele Asociatiei “Legumicultorul” Danesti, Vasile Tinc, de directorul Anton Rohian si inginerul Cornel Maries, de la DADR Maramures, presedinta olandeza a facut mai multe vizite de lucru in judetul nostru. Astfel, a avut intalniri cu legumicultorii din zona localitatilor Miresu Mare, Salsig, Ocolis, cu specialistii agricoli de la DADR, cu fermieri din Ocna :ugatag (care se ocupa cu procesarea carnii) si Feresti (care se ocupa cu procesarea laptelui). De asemenea, delegatia olandezo-romana a facut o vizita de lucru la Caminul pentru Persoane Varstnice din Baia Sprie, unde au perfectat si oferit consultanta pentru legumicultura realizata de angajatii acestei institutii in solar si campul liber. De asemenea, au vizitat ferma de animale (bovine, caprine, porcine si iepuri) si terenurile cultivate cu porumb, sfecla furajera, bostani si dovleci. In final au oferit cateva sfaturi utile pentru activitatea derulata in livada. A fost o vizita benefica, iar specialistii au promis ca se vor reintoarce pentru alte recomandari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

O mica incercare de manipulare

Asculta acest articol Dupa intalnirea presedinte-guvern lumea astepta sa curga sange. Traian Basescu este perceput ca unul care pune lucrurile